30-MRT

MY BLUE VAN - GRIM TIM (ALTERNATIVE BLUES ROCK)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Deurverkoop

€ 5

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Soms hoef je het beste geluid niet ver te zoeken. De vuige alternatieve bluesrock bands My Blue Van en Grim Tim komen uit ons eigen koude kikkerland en staan klaar om je omver te blazen met hun ongetemde gitaren.

Na John Coffey, Mister and Mississippi en Kensington is My Blue Van de nieuwste loot aan de stam van bandjes uit de bruisende Utrechtse muziekscene. Robot, het spannende derde album van de bluesrockers, verscheen vorig jaar en wordt door fans en critici erg goed ontvangen.

De afgelopen negen jaar wist My Blue Van zich in de kijker te spelen door succesvol deel te nemen aan diverse bandwedstrijden (Grote Prijs van NL, Popronde), door radio- en televisieoptredens te geven (onlangs nog, bij Vrije Geluiden), maar vooral door heel veel op te treden. Het leverde de band onder meer een interessante deal op bij Suburban Records.

Het nieuwe album Robot laat horen dat de band volwassen is geworden, de kinderschoenen is ontgroeid. De tien liedjes grijpen in elkaar als een ritssluiting, met de aanstekelijke en energieke single I Gotta Move als de ideale warmmaker.

Grim Tim is ooit als hobbybandje begonnen, maar is inmiddels al zo’n 8 jaar bezig als professionele rockband. Vuige alternatieve rock die je niets anders laat doen dan swingen. 013 riep ze al uit tot Nederlands hoop in bange dagen. Een tour met Birth of Joy, shows met Editors, Wolfmother en een Europese tour hebben de revue al gepasseerd. De sound is te vergelijken met die van Led Zeppelin, The Black Crowes, Jeff Buckley en Triggerfinger. Om je vingers bij af te likken!