EVENT

Monomyth & Candybar Planet
06
mrt
2015

Monomyth & Candybar Planet

  • Plaats:Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
  • Locatie:Podium de Flux
  • Early Bird:€ 6,-
  • Voorverkoop:€ 8,-
  • Deurverkoop:€ 10,-
  • Deur open:21:00
  • Aanvang:21:30

Ter promotie van hun tweede album 'Further' toeren de mannen van Monomyth door het land. Samen met Candybar Planet zorgen de bands voor Instrumentale Space Kraut Stoner Rock.

Monomyth: the hero’s journey. Een epische reis met onbekende afloop.

Monomyth staat voor instrumentale soundscapes, een achtbaanrit waar de luisteraar zich in kan verliezen. Het is het geluid van vijf mensen die het uiterste opzoeken en daar voorbij gaan. Monomyth sleept je mee naar een andere wereld, een plek die zowel nieuw als bekend voelt.

Elk lid van deze Haagse band heeft een gevarieerde muzikale achtergrond. In de gelederen een producer, een geluidstechnicus, een monitormixer, een lichtman, een dj en een sonologie student. Instrumentale muziek was vanaf het begin de insteek: muziek als een totaalervaring, een collectiefstatement van vijf verschillende personen.

Het debuut Monomyth (Burning World/Suburban, September 2013) is de roep tot avontuur, een eerste verkenning van de mogelijkheden. Hij is opgenomen, geproduceerd en gemixt door de band en pakt daardoor de natuurlijke sound van ieders individuele muzikale inbreng.

Op het tweede album Further (Suburban, September 2014) is het hoofdthema beweging: het doorstoten naar het grote onbekende. Monomyth is nu gefuseerd tot een samenhangend geheel en de sound laveert van spacerock naar krautrock, van psychedelica naar IDM, van majeur naar mineur en alles daartussenin.

Monomyth is een reisbureau, een voertuig en een bestemming in één.

“Volledig instrumentaal. Dat verveelt geen moment, maar je moet wel bereid zijn je op te laten tillen en mee te laten voeren om op een nog onbekende bestemming neer te laten planten”, aldus OOR Magazine.

www.monomyththeband.com

www.facebook.com/monomyththeband

Candybar Planet een band uit Eindhoven, vooral bekend om de baanbrekende muziek die ze van 1994 tot 2002 speelden, als stichtend lid van de Eindhoven Rockcity beweging en een toonaangevende rol in de stoner / heavy rock muziek in Europa. De band bestaat uit Koen Rijnbeek drums, Murphy van Oijen gitaar / samples en Richard Plukker zang / bass.

Hun muziek kan worden samengevat als heavy rock, geworteld in de jaren negentig met de geluiden die goed vertakken in deze eeuw; meisjes zullen van dansen op de beat houden, de jongens zullen genieten van de powerriffs en spacey geluiden.

Candybar Planet hebben hun nieuwste werk "Timelapse" gereleased in 2013 en speelde in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland, met name Roadburn, Paaspop, Scumbash, Speedfest en hun Nederlandse clubtour 2014 Bleach, Handgrenades en Deodorant.

www.candybarplanet.nl

www.facebook.nl/candybar-planet