EVENT

End of the Dream - Alarion - Ancient Bards
22
okt
2016

End of the Dream - Alarion - Ancient Bards

  • Plaats:Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
  • Locatie:Podium de Flux
  • Voorverkoop:€ 3,50
  • Deurverkoop:€ 7,50
  • Deur open:21:00
  • Aanvang:21:30
  • tickets aan de deur

END OF THE DREAM

End of the Dream is een female-fronted metal band die werd opgericht in 2013 in ’s-Hertogenbosch (Nederland) door gitarist/toetsenist Armen Shamelian,gitarist Robin van Ekeren en zangeres Micky Huijsmans. De eerste maanden spenderen zij aan het creëren van een eigen sound, het schrijven en opnemen van nummers waarna zij worden versterkt met de uit België afkomstige drummer Pieter Driesen. In Januari 2014 wordt de bezetting gecompleteerd met bassist Tim van den Hooven. Op dat moment begint de band aan de productie van hun eerste studio album te werken. In August 2014 begint End of the Dream hun debuutalbum "All I Am" op te nemen in de Sandlane Studios met producer Joost van den Broek (After Forever.) Pieter Driesen die op de plaatnog als drummer te horen is wordt in december 2014 opgevolgd door Pim Geraets, nadat Pieter om persoonlijke redenen moet besluiten de band te verlaten. End of the Dream brengt het debuutalbum "All I Am" uit in eigen beheer op 24 maart 2015. Het album wordt door pers en publiek enthousiast ontvangen en de band treedt met grote regelmaat op, om hun album te promoten.

ALARION

Alarion is het nieuwe muzikale project van Bas Willemsen. Of het nou betrekking heeft op het schrijven van songs, het opnemen van gitaar, bas, keyboard of het selecteren van artwork, Bas is overal bij betrokken. In juni is het debuutalbum ‘Waves of Destruction’ uitgekomen. Dit album weerspiegeld de diversiteit van Alarion’s muziek. Voor elke luisteraar is er een ander aspect van het album wat eruit springt. Voor de een zal dat het zware en snelle aspect zijn en voor de ander zal dat het akoestische gedeelte zijn. Bas heeft op ‘Waves of Destruction’ met zijn favoriete muzikanten samengewerkt en dit resulteert in een sterk en divers album.

Alarion is geïnspireerd door muziek met melodie en diversiteit. Klassieke symfonieën, folk, jazz, instrumentale gitaar muziek en vele soorten metal en rock komen terug in het unieke repertoire van de band.

Live line-up:
• Zang: Marina La Torraca (Avantasia (live), Phantom Elite, Highlight Kenosis)
• Zang: Paul Glandorf (Arjen Lucassen (live), Semistereo)
• Gitaar: Bas Willemsen
• Gitaar: Michiel Glas (A New Dawn, Asthenia)
• Keyboard: Tom Gorissen (Hymir)
• Bas: Maartje Gorte

ANCIENT BARDS

Het eerste album van Ancient Bards stamt alweer uit 2010. Het album werd geschreven door keyboardiste en composer Daniele Mazza. Het album was een onverwachts succes en werd binnen de kortste tijd uitgeroepen als beste power metal debuut album door verschillende webzines en magazines.

De band heeft inmiddels gespeeld met de grootste bands en op de grootste podia van Europa. Ancient Bards heeft geopend voor bands als Turisas, Korpiklaani, Monogram, Over the Rainbow, Eluveite, Heidevolk en vele anderen.

In 2014 bracht de band het album A New Dawn Ending uit. Dit album verhaalt het einde van het eerste hoofdstuk van een saga. Qua sound klinkt de band agressiever en epischer dan ooit tevoren. Laat je vervoeren door het mysterieuze verhaal van Ancient Bards.