EVENT

DocFest Metal Meeting Zaandam
11
dec
2016

DocFest Metal Meeting Zaandam

  • Plaats:Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
  • Locatie:Podium de Flux
  • Voorverkoop:€ 10,-
  • Deurverkoop:€ 14,-
  • Deur open:13:30
  • Aanvang:14:00
  • tickets aan de deur

Docfest metal meeting strijkt neer in de Flux. Op 11 december zullen een lading keiharde metalbands de zondagsrust even flink verstoren.

Te midden van 5 Nederlandse metalbands staat de Zweedse trash / death metalband Carnosus; een aanrader voor fans van bands als Sylosis, Revocation, Gojira en Lamb of God.

Inhume overheerst met brute death/grind metal. Ze timmeren al sinds 1994 aan de weg en mogen zich vandaag de dag een van de grootste binnen hun genre in Nederland noemen. Inhume heeft 4 albums uitgebracht en heeft een nieuw album op de planning staan in 2017.

Soulburn heeft zijn sporen in de metal al lang verdiend. De band zal 18 november het nieuwe album ‘Earthless Pagan Spirit’ uitbrengen. De mix van death, black en een vleugje doom staat als een huis.

Misanthropia is een Nijmeegse metal band die al langer dan 10 jaar bestaat. Wellicht ken je de band nog van hun eerste album: 'Rise of Necropolis'. De band speelt zwaarmelodische black metal. Eerder dit jaar hebben zij hun derde album ‘Omerta’ op de markt gebracht.

Dead End is een van de eerste Nederlandse death metal bands. Ze hebben bijgedragen aan het opbloeien van de Nederlandse death metal scene eind jaren 80, begin jaren 90. Ironisch genoeg is het einde nog lang niet in zicht. Ze spelen nog steeds regelmatig menig podium plat met een genre wat zich inmiddels meer heeft ontwikkeld als death / doom met een vleugje gothic metal.

Bleeding Gods is het beste te omschrijven als groovy, riffing en shredding metal. De leden zijn afkomstig van bands als Altar, Houwitser, Supreme Pain en Sinister. Deze bands staan bekend als zeer technische death metal bands. De verleiding om iets anders te doen was groot. Aanschouw het resultaat; Bleeding Gods geeft een unieke draai een trash, death en heavy metal.