15-SEP

THE DUTCH MODERN GROOVEMETAL MACHINES FEAT 3RD MACHINE, SELFMACHINE & CHIRAW

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Deurverkoop

€ 7,50

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Drie Nederlandse bands uit alle windstreken samen op tour met het sleutelwoord `Machine`. Dat moet maniakaal strak, industrieel en vooral krachtig klinken! 
 
Behalve dat deze drie bands een voorliefde voor machinale strakheid delen, bestaan de bands ook uit begaafde instrumentalisten en dito vocalisten. 
Strakke riffs worden in deze package afgewisseld met vloeiende solo’s en pakkende melodieën. 
 
3rd Machine maakt moderne metal met een symfonische twist. Verwacht strakke riffs van de Zaanse meestergitarist Gertjan Vis afgewisseld met sterke vocalen en virtuoze solo’s. Het album Quantified Self behandelt de problematiek van de huidige digitale tijdperk. De band heeft vorig jaar naam gemaakt door support te verzorgen voor onder andere Epica, Amorphis en Dagoba.
 
Selfmachine is melodieuze en groovende powermetal. De band heeft in maart 2017 hun 2e album ‘Societal Arcade’ uitgebracht. Gemixt en gemasterd door Waldemar Sorychta. Vorig jaar heeft de band op grote festivals gestaan en de poppodia in Engeland bestormd.

Na vijf jaar sabbatical, dropte Chiraw eind 2017 vanuit het niets een vierde album: Machinarium. De band is sinds februari 2018 officieel weer actief. Het optreden op Complexity festival is een groot succes geweest en dat smaakte naar meer.