14-APR

JAN AKKERMAN & BAND + FRANK NICHOLAS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 20,25 (incl. fee)

Deurverkoop

€ 22

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Jan Akkerman (1946) is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Hij maakt meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij zich van zijn verschillende kanten laat horen en zijn creativiteit de vrije loop laat gaan. Voorbeelden zijn Tabernakel (1973) en zijn beroemde gitaar in bed-plaat Jan Akkerman (1977), maar ook recente albums als CU (2003) en Minor Details (2011) waarop hij op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues en dance combineert.

Al jarenlang is Jan veelvuldig op internationale podia te zien. Zo treedt hij meerdere malen op tijdens het Montreux Jazz Festival, het North Sea Jazz Festival, maakt hij talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en geeft hij -ook recentelijk- concerten in onder meer Rusland, Syrië, Indonesië en Japan. Tevens kan Jan nog steeds wereldwijd rekenen op liefhebbers van zijn muziek. Uit alle hoeken van de wereld komen fans naar Nederland om zijn optredens te bezoeken.

Support: "Frank Nicolas. Soms zwaar en serieus, soms grappig en frivool maar altijd gedoopt in Folk, gepekeld met Rock & Roll en op smaak gebracht met een vleugje Country en Western. Frank brengt zijn liedjes ten gehore met solide gitaarspel en een diepe stem die nog het meest doet denken aan vroege Johnny Cash."

Fluxus Family and Friends kunnen met hun pas voor €12,00 (online + €1,25 servicekosten) naar het concert. Vul de actiecode FAMILY in bij het bestellen van de tickets en vergeet je pas niet mee te nemen.