07-OKT

BLUES AAN DE ZAAN - SARI SCHORR (USA), BIG BO, BEN POOLE (UK), RUBEN HOEKE BAND

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Voorverkoop

€ 11,25 (incl. fee)

Deurverkoop

€ 15

Deur open

19:00 uur

Aanvang

19:30 uur

Op zaterdag 7 oktober zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in de Flux. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. De line up: Ben Poole, Sari Schorr, Ruben Hoeke Band en Big Bo.

Ben Poole wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck. Het talent van de Britse gitarist is bij hen niet onopgemerkt gebleven. Jeff Beck heeft hem omschreven als f*cking amazing en Gary Moore noemde hem really great.

Het nieuwste studioalbum van de gitaarheld heet Time Has Come. Poole heeft gepoogd de energie van de live shows en de finesse van studiowerk vast te leggen op de plaat. Het album is rauw, maar ook intiem en subtiel. Ik denk dat het album goed weerspiegelt wie ik ben. Ik hoop dat dit album de blues-rock fans aanspreekt, maar ook buiten dit genre reikt. Er zitten namelijk ook invloeden uit de funk, soul, pop en gospel in. Dit is het beste werk wat ik ooit heb geleverd, aldus Ben.

Ruben Hoeke is geen onbekende in de Zaanstreek. Zijn liefde voor gitaarmuziek begon toen hij op jonge leeftijd het gitaarintro van Sweet Child O Mine hoorde. Meestergitarist Slash inspireerde hem op dertien jarige leeftijd om gitaar te gaan spelen en hier is menigeen Slash nog steeds erg dankbaar voor. Ruben Hoeke werd uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist Magazine.

Bo Brocken (artiestennaam: Big Bo) speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, cigarbox gitaar, hi-hatt en bassdrum. In deze one-man-band setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren 30, 40 en 50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Big Bo heeft zich verschillende stijlen binnen de Blues eigen gemaakt, van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum.

Sari Schorr gebruikt haar muziek als middel om sociale en morele vraagstukken aan de man te brengen. Schorr: Deze vraagstukken worden tastbaar met muziek, want muziek resoneert met het hart en de ziel van de luisteraar. De kracht van Sari Schorr is niet onopgemerkt gebleven in de blueswereld. Ze heeft het podium mogen delen met legendes als Joe Louis Walker en Popa Chubby. Haar debuutalbum A Force Of Nature werd met open armen ontvangen door zowel fans als critici. Het album is geproduceerd door Mike Vernon, die we ook kennen van zijn werk voor Fleetwood Mac en Eric Clapton. Schorr is marathonloper, een dierenactivist en een Amerikaanse powervrouw met een dijk van een bluesstem.