17-FEB

THE MIETERS 10 JAAR

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Voorverkoop

€ 6,25 (incl. fee)

Deurverkoop

€ 8

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

De Mieters zal op deze avond zijn 10 jarig jubileum vieren. Support wordt verzorgd door De Spa ties en De Kliko's.

The Mieters spelen moderne nederbeat. Ze combineren authentieke 60's garage rock met nieuwerwetse, Nederlandstalige teksten. De band raakt geïnspireerd door Britse beatbands als The Beatles, The Who en The Kinks, maar ook door nederbeat groepen als HET, ZZ en de Maskers, Q65 en The Outsiders.

Sinds 2008 maken The Mieters de Nederlandse podia onveilig met onder andere optredens in Paradiso, Tivoli, Patronaat en bij de Amsterdam BeatClub. In 2012 weten The Mieters een plek in de finale van de Haarlemse Rob Acda Award te veroveren met hun onvervalste 60's beat.

Nederlandstalig en meerstemmig bezingen De Spa ties de geneugten en teleurstellingen van wezenloos geluk, ouder worden en leven op het platteland. Ze kennen hun beperkingen en vieren de vrijheid die dat oplevert.

De Kliko's... bietromantiek, sinterklaasrijm, straatfilosofie, urgente boodschappen verpakt in eenvoud. Hun titelloze debuut is de muzikale baksteen die met een trefzekere worp door de commerciële ruit van de hedendaagse popcultuur wordt geworpen. Uit de klei getrokken poldergarazie waar men nog wat van op kan steken. Tekstueel gezien relativerend, schijnbaar achteloos maar soms verdraaid relevant, cynisch en messcherp. En dat alles omlijst door ronkende gitaren, rollende drumpartijen en doeltreffend baswerk in de o- zo -mooie traditie van de nederbiet. Kortom: een frisse wind die de spinrag uit je ingeslapen hersens blaast.