27-JAN

PPTA - DEGENERATE - HALLOWED FIRE (THRASHMETAL)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Entree

Gratis

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Deze avond staat de Flux in het teken van thrash! Een keiharde triplebill met PPTA, Hallowed Fire en Degenerate.

PPTA bestaat uit leden van voornamelijk Chainsaw en Forever Mortal en het kan niet anders dan dat de heren kooigevechten, Amerikaans worstelen en dat soort zaken tot hun hobby rekenen. PPTA brengt thrash metal van buitenaardse gedaante. Snelheid en agressie zijn de kernwaarden van deze snoeiharde band. Het debuutalbum Beaten Broken Bleeding is in 2011 uitgekomen. Getuige de hoes en ook de inhoud van de teksten hebben de heren een meer dan gemiddelde interesse voor bloed, klappen en andere vormen van pijn. Het muzikaal gebodene is thrash met hier en daar een groovy invloed, aldus Zware Metalen.

Hallowed Fire is een snoeiharde Thrash Metal band uit omgeving Heerhugowaard. De band is opgericht eind 2016 en heeft binnen hun 1ste jaar de halve finale van de Nederlandse Metal Battle behaald. De band combineert oude invloeden uit de klassieke old school Thrash scene en geeft hier vervolgens een eigen draai aan. Een brute Thrash sound gecombineerd met een uiterst energieke stage presence is wat je kunt verwachten!

Degenerate is een hagelnieuw metalcollectief en herbergt leden uit verschillende windstreken van Nederland. De band vindt zijn oorsprong in Purmerend en produceert strakke metal die bij liefhebbers van Children of Bodom, Testament en het oude Sepultura in de smaakt valt. In het voorjaar van 2016 bracht Degenerate zijn eerste demo uit en dit schijfje werd door pers uit binnen- en buitenland met het nodige trompetgeschal ontvangen. De demo bevat puike, melodieuze, groovy thrash metal. Het gitaarwerk klinkt moddervet en steekt vakkundig in elkaar, aldus Aardschok-oudegediende Gerrit Mesker. Met het mes tussen de tanden beklimt Degenerate de Nederlandse poppodia dit jaar voor het eerst. De getergde viermansformatie is vastberaden om het uit de klei getrokken metalvolk te trakteren op een reeks energieke en beklijvende shows!