08-JUN

BLACK PEAKS (UK) + A MILLION STRONG

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

20:00 uur

Aanvang

20:30 uur

Sommige bands zijn echt niet te beschrijven aan de hand van een enkel genre. Black Peaks is een band die moeiteloos diverse genres in een mixer gooit en van metalcore, math core, melodische metal en prog een heerlijke cocktail maakt.

Zanger Gardner laat weten: We hebben onszelf nooit gezien als slechts een metalband, een hardcore band of een math rock band. We vinden het een heel fijn idee om nergens bij te horen en mensen in verwarring te brengen

Gardner is een van de meest excentrieke, confronterende en vocaal begaafde zangers uit de UK. Met zijn sterke achterban speelt hij menig poppodium en festival plat. We spelen overal, en voor iedereen. We geven alles wat we in ons hebben. Optreden zit in ons DNA.

De band heeft in april vorig jaar het album Statues uitgebracht. Gardner vertelt: We hebben onszelf tot het uiterste gedreven. Het album heeft meerdere gezichten en meerdere lagen. Ik hoop dat de fans na 50 keer het album geluisterd te hebben, nog steeds nieuwe elementen in de muziek ontdekken.

Black Peaks belichaamt het ontastbare, een muzikaal fenomeen waar geen vinger op te leggen is. Ik heb het idee dat er vraag is naar intelligente, weldoordachte, complexe muziek. Wij willen de band zijn die muziek kan bieden met creative en emotionele diepte. En dit is slechts het begin, aldus Gardner.

De support wordt verzorgd door 'A Million Strong'. Dit is een dodelijk trio uit regio Amsterdam. Zwervend tussen sub-genres als grunge, stoner, alternative en post rock. Eigen geluid, eigen nummers en talloze shows achter hun naam.
Na de releases van de singles Death By Reason en Lemon in 2014 werkt A Million Strong nu aan hun eerste EP 'The End Could Be Worse die deze zomer uitkomt.