28-MEI

RUBEN HOEKE PRESENTEERT NIEUWE GITAARTALENTEN

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

14:30 uur

Aanvang

15:00 uur

De gitaartalenten staan reeds te popelen. Na tien weken zwoegen en zweten in Jottem, Wormerveer presenteert gitarist Ruben Hoeke in de Flux zijn nieuwste lichting gitaarworkshoppers. Zo'n veertig gitaristen zullen laten horen en zien wat ze hebben opgestoken van de in Wormer woonachtige gitarist. Diverse stijlen zullen aan bod komen, uiteenlopend van Patti Smith, Hendrix en Bowie. 'Enthousiast meezingen en aanmoedigen is zeker toegestaan, meeklappen alleen als het in de maat is', aldus een eveneens popelende Hoeke.

Ruben Hoeke, naamgever van de Ruben Hoeke Band geeft sinds 2008 workshops door Noord Holland. Zijn visie wat betreft gitaarspelen is duidelijk: Handen uit de mouwen, zo min mogelijk theorie en in betrekkelijk korte tijd zo goed mogelijk gitaar leren spelen. Na tien workshopavonden volgt de extra zet: Het podium op. 'Dat blijft natuurlijk voor iedereen hartstikke spannend. Voor ons als begeleidingsband ook. Elk optreden is weer anders en nu heb ik ook nog eens 35 extra muzikanten onder mijn hoede waar ik op moet letten, haha. De optredens zijn altijd ontzettend leuk. Daar komt alles samen. We streven er als groep naar het dak eraf te spelen. De laatste 7 jaar is dat met deze gitaarworkshops zeer zeker gelukt. Het gaat om de ervaring en vooral het plezier wat je er aan kan beleven. Ik vind het leuk de workshoppers kennis te laten maken met de positieve energie en de kick die het spelen van een optreden met zich meebrengt. Fouten maken is niet belangrijk. Plezier en lekker knallen, daar gaat het om'.

'De nieuwe groep die de Zaanse podia gaat bestormen is zoals elk seizoen weer zeer divers. Jong, oud, man, vrouw, kind, bouwvakker, advocaat, reclasseringsambtenaar, het maakt niet. Alles komt samen met maar een doel: spelen!' aldus Hoeke.