14-MEI

PUUR SPEELT: \\\'DE MAESTRO\\\' - IMPROTHEATER

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:30 uur

Zondag 14 mei speelt PUUR, de gevorderde groep van Cacao Impro, De Maestro; een improvisatietheatervorm waar in er maar een de winnaar kan zijn!

In een spannende titelstrijd nemen de spelers het tegen elkaar op. Echter is er een bijzondere voorwaarde: de spelers moeten met elkaar spelen, in elkaars scenes helpen, optreden en bouwen. Er is echter een handicap: Ze weten echter niet welke scene en met wie! Dat bepaald het lot. Door middel van een interactieve opzet waarin het publiek met een draai aan het wiel bepaald welke scene en met wie die scene gespeeld gaat worden ontstaan er spontane, geheel geïmproviseerde scenes uit het niets. De spelers hebben niets anders dan elkaar, ze zitten op het puntje van hun stoel. Wie zal het worden? Ze springen op en spelen alsof hun leven ervan afhangt, in scenes die ontroeren, hilarisch zijn of alles door elkaar, allemaal natuurlijk zuiver en puur geïmproviseerd met suggesties uit het publiek.

In deze rock & roll arena, de Flux, past er een Rock & Roll format waarin er maar een de kan winnaar zijn: wordt het Bach, Mozart of toch Jimi Hendrix?!? Wie wordt de Maestro of Impro en mag zich een jaar lang Maestro of Impro Zaanstad noemen? Het publiek bepaald uiteindelijk wie er wint!

IMPRO DOCENT

Cacao Impro - Jascha Soest
Jascha Soest is impro docent. Hij werkt al meer dan 20 jaar met verschillende groepen. Zijn roots liggen in het onderwijs. Daar gaf daar hij o.a. dramalessen aan moeilijk lerende pubers in het praktijkonderwijs. Hij is docent, Master Sen Intern begeleider, mindfulness coach en improvisatietrainer. Hij deed oa. de Impro Academie in Amsterdam.

Jascha is mede oprichter van de Zaanse theaterschool en gaf daar ook les. Hij is vaste trainer van Lef, een improvistatiegroep uit Purmerend. In mei 2016 richtte hij zijn eigen Improvisatietheaterschool; "Cacao Impro" op: ter promotie van Puur Improvisatietheater in de Zaanstreek. Cacao is Puur & Lekker en onlosmakelijk verbonden met zijn geliefde Zaanstreek. Met zijn opleiding, ervaring en enorme enthousiasme weet hij op een pure en echte manier teams en groepen in beweging te zetten. Hij gebruikt daarbij verschillende werkvormen en methodes vanuit teamcoaching, coöperatief leren, mindfulness en improvisatietheater. Deze gooit hij op een bijzonder speelse manier in een vorm en maakt daar samen met teams en groepen chocola van! Zo ontstaat Playfulness; Stap voor stap wordt de comfortzone speels opgerekt en creëert hij ruimte: Ruimte om te leren en te doen in het hier en nu.