12-MEI

KITA MENARI - CYNBEL - LOGUE

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Kita Menari, Cynbel en Logue zijn echte must-sees voor de indie rock liefhebber.

Kita Menari is het geestekind van zanger Micha de Jonge. De dansbare indie-pop band is ontstaan nadat Micha tijdens een vakantie in Maleisië een bijna dood ervaring had tijdens een duiksessie, waarna hij besloot het roer totaal om te gooien en alleen nog maar het beste uit het leven te halen. Kita Menari betekent in het Maleisisch "Wij Zijn Dansers" en staat symbool voor die bewustwording.

Cynbel is een mix van indiepop & stadionrock met o.a. invloeden van Kings of Leon, The Police & U2. De driemansformatie wist eind februari hun crowdfunding op "voordekunst" af te ronden voor hun EP-release dit najaar, en is geselecteerd voor de Popronde. Ook wist de band al door te dringen tot de finales van de "Roos van Nijmegen", een bandwedstrijd van poppodium Doornroosje. Afgelopen najaar deden zij een tour van ongeveer 40 optredens (popronde, naprogramma van Kensington in de Ziggo Dome, & eigen shows), en begin januari stonden ze in Paradiso!

Logue is DJ-Favorite van Herman Hofman (3FM). De single "Envy You" wordt veelvuldig op de radio gedraaid. In juli 2016 deed de band mee aan het Stage European Network, een uitwisselings project binnen Europa waar eerder "Of Monsters and Men", "Hunting The Robot" en "Death Letters" aan mee hebben gedaan. Je kon ze in Nederland afgelopen zomer zien op de Swan Market, Wantijpop en Westerpop.