31-MRT

THE TOASTERS - SKA (USA) + SUPPORT AMSTERDAM FAYA ALLSTARS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Ze noemen zichzelf The longest running U.S Ska formation en dat is niet voor niets. De band rond frontman Robert Bucket Hingley heeft er namelijk al meer dan 6.000 optredens opzitten. Naast zijn leven als zanger, gitarist en bandleider is Robert Hingley ook eigenaar van Amerikas grootste Ska label Moon Ska Records. The Toasters worden dan ook gezien als de grondleggers van de ska scéne in Amerika. Specifiek voor de sound van The Toasters is, dat de band niet alleen sterke wortels in de Britse two tone ska beweging (The Specials, Madness, Beat, The Selecter) heeft, maar ook de nodige rocksteady- en punkinvloeden kent. Dit jaar bestaan The Toasters 35 jaar en ze geven gas bij in plaats van terug. Hun wereldwijde tour zet zich als een wervelwind voort over de continenten met optredens gepland in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Azië en Zuid-Amerika.

De support zal worden verzorgd door de Amsterdam Faya Allstars.
Neem een smeltkroes, giet daar een flinke hoeveelheid ska, jazz, latin en reggae in, voeg een snufje surf en rock toe en breng dit mengsel op een hoog vuur aan de kook. Met deze ingrediënten krijg je de unieke sound van de Amsterdam Faya Allstars. De opzwepende Jamaican jazz to the max van de band is een groot succes in binnen- en buitenland. Na de lancering van hun eerste EP in 2012 tourden de Allstars door Duitsland, België, Frankrijk en Nederland, waar ze onder meer op Lowlands, Jazz in Duketown en de Zwarte Cross gestaan hebben. Het eerste album All minorities are the majority kwam eind maart 2014 uit bij het Duitse Grover Records. De Amsterdam Faya Allstars staan garant voor een energieke show met explosieve Jamaican jazz van de bovenste plank.

FluXux kaarthouders mogen GRATIS naar het concert op vertoon van de pas bij de deur. Let op vol=vol. Wil je verzekerd zijn van een kaartje? Reserveer dan een kaartje door te mailen naar publiciteit@podiumdeflux.nl.