26-MRT

TAMARA WOESTENBURG - TESSA BELINFANTE - LEA KLIPHUIS (WOMEN IN POP)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:30 uur

In een door mannen gedomineerde muziekwereld, wordt het vrouwelijk talent nog wel eens vergeten. Met het programma Women in Pop laat de Flux zien dat vrouwen wel degelijk een stempel drukken op hedendaagse popmuziek. De singer songwriters Tamara Woestenburg, Tessa Belinfante en Lea Kliphuis zijn eigenwijs, eigenzinnig en eigentijds. Op zondag 26 maart zullen ze hun ijzersterke repertoire in de Flux ten gehore brengen.

Tamara Woestenberg heeft enkele maanden geleden het nieuwe album The Colony uitgebracht. Dit album heeft ze opgenomen met de Amerikaanse muzikant/producer Kramer. Op The Colony weerklinkt de inspiratie van New Yorkse helden als Bob Dylan, Velvet Undergound, Ella Fitzgerald en Talking Heads. Tamaras haat-liefde verhouding met de American Dream komt tot uiting op songs als NYC Subway en Declaration Of Dependence. Laatstgenoemde gaat over Tamaras ervaring met het Amerikaanse rechtssysteem. Ze mocht, wegens een verkeerd visum, het land niet in en moest een etmaal in prison doorbrengen voor dat ze terug naar Nederland kon vliegen. De zangeres waande zich in Orange Is The New Black toen ze een medische test moest ondergaan en later voor de inmates zong.

Lea is haar naam: zangeres, gitarist & liedjesschrijfster. Haar tweede album The World Owes Me Nothing (Excelsior Recording), is een plaat vol pure, eerlijke liedjes met invloeden uit de alternatieve country en de westcoastmuziek van de jaren 70. Voor de opnames van dit album riep Lea de hulp in van bevriende muzikanten JP Hoekstra (o.a. Douwe Bob, ex-Krezip), Marien Dorleijn (Moss) en de ritmesectie van De Staat (Jop van Summeren en Tim van Delft). Het geluid op The World Owes Me Nothing is beïnvloed door platen als Raising Sand van Robert Plant en Alison Krauss, maar bijvoorbeeld ook door Sea Changes van Beck.

Met een unieke blend van melancholie en optimisme tekent singer-songerwriter Tessa Belinfante voor een kraakhelder en wonderschoon fris popgeluid. Haar debuutalbum 'Fly As We Fall zag op 6 oktober het levenslicht en wordt momenteel goed ontvangen op onder andere Qmusic en NPO Radio 2. Tessa Belinfante's stem is een poort naar haar hart en soul. Ze neemt je mee op een interessante reis door haar leven en maakt daarbij gebruik van een uiterst getalenteerde band die haar stem versterkt met strakke beats, bas en ingenieuze gitaarriffs. Tessa timmert al even aan de weg en sleepte in 2008 de publiekstrofee bij de Grote Prijs van Nederland in de wacht met haar voormalige band Two Way Radio. In 2012 behaalde ze een derde plaats in 'Team Trijntje bij The Voice of Holland.