25-MRT

ZAANS METAAL MET THE ABANDONED - INFANTRY - NAFEARYA

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Raise your horns! Op 25 maart zullen Zaanse metalbands het dak van de Flux eraf spelen. The Abandoned, Infantry en Nafearya zullen hun duivelse riffs, slamming guttural breakdowns en blast beats ten tonele brengen.

Een leraar van het Trias college besloot in 2012 de schoolband weer nieuw leven in te blazen. Hieruit bleven Tim, Thijmen en Thomas over en na een gezellige bieravond kwamen de jongens de gitarist Aaron tegen en sinds 2013 vormt deze jeugdige heavy metal band The Abandoned. De jongens laten zich beïnvloeden door Metallica, Korn, Slipknot, F5DP en Lamb of God wat resulteert in dynamische, zware riffs gecombineerd met een mix van hevige basslijntjes en Korn-achtig geslap. Voeg hier ook nog keiharde drums aan toe met de afwisseling van grunten en clean zang en men hoort een samensmelting tot een nieuw heavy metal geluid.

Infantry is een slamming death/thrashmetal band van eigen bodem. Deze Zaanse band is geen onbekende in het death metal circuit. Ze hebben meegedaan aan de Dutch Metal Battle en wonnen de publieksprijs. Infantry neemt een voorbeeld aan bands als Slayer, Kreator, Decapitated en Strapping Young Lad. Tekstueel grijpt de band terug op de duistere kant van het leven. Dood, verderf, perverse fantasieën en oorlog vormen de basis van het tekstueel fundament.

Nafearya betekent alles of helemaal niets. De band is het best te omschrijven als epic Dutch metal. Nafearya heeft al op diverse podia gespeeld, onder andere met internationale bands als RAN en Buried in Black. De band bestaat momenteel uit Enzo (Zang), Alex (Gitaar, Zang), Dave (Bas)en Lorenzo (Drums).