19-FEB

DE KIFT - SMUTFISH PRESENTEERT SMETVIS (MET MEINDERT TALMA)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

16:00 uur

Aanvang

16:30 uur

DE KIFT

De Kift is een achtkoppige, poëtische fanfare-punkband. Tomeloze energie, theater, intieme momenten, weemoed en euforie wisselen elkaar moeiteloos af tijdens de gecontroleerde chaos die De Kift op het podium creëert. Bizarre ritmes, gitaren, blazers en ongebruikelijke instrumenten, met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

“De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poe?zie.”

Het werk van Nederlandse, Duitse, Russische, en Franse auteurs zit in de liedteksten verwerkt. De Kift brengt een melancholische sfeer, om te lachen en te huilen, te stampen en te dansen. De Kift overstijgt al bijna dertig jaar taal, stijl en tijd.

SMUTFISH

Melle de Boer heet-ie; hij schrijft, schildert en maakt bovenal wonderbaarlijk mooie muziek.
Smutfish is z'n outfit. Een echte band, met de beste muzikanten uit de Hofstad. Janneke Nijhuijs op bas, Dick Zuilhof op gitaar en Thijs van Teijlingen op drums.

Smutfish schrijft en zingt in het Engels. Eind 2016 zal er voor het eerst een album met Nederlandstalige liedjes verschijnen, door - de voor dit project tot 'Smetvis' omgedoopte - band. Er zijn op Melle's verzoek Smutfish nummers vertaald naar het Nederlands door bekende auteurs. Zij zetten de teksten op een persoonlijke manier om naar schitterende Nederlandse liedteksten. De schrijvers die een bijdrage zullen leveren aan het album zijn:

Jan van Mersbergen, Maartje Wortel, Joubert Pignon, Martijn Benders, Freek de Jonge, Lieke Marsman, Anton Dautzenberg, Bart Chabot, Frederique Spigt, Meindert Talma, Levi Weemoedt, Max Greyson, Elinor Fuchs, Leon Verdonschot en Jaap Boots.

-------------------------------------------------------
In het bezit van een FluXuskaart? Dan kun je voor maar €3,50 naar het concert. Vul de actiecode FAMILY in.