11-FEB

NEUROOT - SPEEDTWIN(S) (OERPUNKLEGENDS) - SOX PISTELS 3.0

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerstraat 2

Deurverkoop

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Een avondje beuken met keiharde oerpunk legendes. Neuroot, The Speedtwin(s) en Sox Pistels 3.0 hebben in de jaren 80 succes geboekt als Nederlandse punkbands met wereldwijde tours. Vandaag de dag razen ze nog steeds over menig podium met explosieve live shows.

Oorspronkelijk is Neuroot in 1981 opgericht door bassist Marcel op zijn tiener zolderkamer in Doesburg NL. Neuroot anno 2016 is een aanstekelijk energieke afspiegeling van de band die in de 80 van zich deed spreken op de Europese podia. Hun Right is Might LP is tot op de dag van vandaag als één van de beste Hardcore Punk klassiekers uit de golden age of Euro Hardcore. Tot op de dag van vandaag geniet Speedtwins naam en faam tot in landen als Uruguay aan toe. Het was de eerste Nederlandse punkgroep die de zaken serieus aanpakte, wat leidde tot een platendeal bij Philips en een Europese tour samen met The Sex Pistols.

De Sox Pistels 3.0 is een coverproject van voormalige leden van de Wormerse oerpunkformaties De Groeten en Svätsox. Medio 2012 aangevuld met dan wel vervangen door voormalige leden van the Hangdogs, the Ex en N.V Le Anderen. Met zelf in elkaar geflanste kraak-piek-knor composities schuimden deze combo’s zo´n 35 jaar geleden bij nacht en ontij half Europa af om ze vervolgens voor anderhalve man en een laveloze paardenkop ten gehore te brengen. Sox Pistels staat garant voor onvervalste punkcovers!