09-FEB

THE TARN HOUSE RENEGADES, HIGHWAY CHILD EN DOWN JONES

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Deurverkoop

€ 7,50

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Blues is een muziekstijl die ongeveer tussen 1860 en 1900 is ontstaan en zijn oorsprong vindt in de muziek die slaven uit Afrika in het Zuiden van de Verenigde Staten maakten. Tegenwoordig overstijgt het genre alle generaties en nationaliteiten. Op deze avond zullen de Zaanse bluesmuzikanten 'Down Jones', 'The Tarn House Renegades' en 'Highway Child' het podium betreden.

Ongepolijste blues-rock, spontaan en recht uit het hart, en vooral dynamisch zoals blues-rock hoort te zijn. Dé kenmerken van de Down Jones, een viermans bluesformatie die jaren achteréén in ongewijzigde samenstelling optreedt. Down Jones heeft door het unieke No Bullshit geluid, jarenlang succesvolle optredens verzorgd. Zowel op bluesfestivals, theaters, motortreffens, autocross-evenementen, cafes en privéfeesten komt de band tot zijn recht.

The Tarn House Renegades is een stevige rockband die bekend staat om zijn uitbundige shows. De band schrijft nummers die balanceren op de grens van blues, soul en jazz. De band heeft onder andere gespeeld op het Bevrijdingsfestival en in het voorprogramma van Ruben Hoeke.

Highway Child, Daar waar de onuitwisbare liefde voor de blues zich laat klinken, en ieder blauw hart harder gaat kloppen bij de klanken uit de oude tijd, waarvan de helden van deze kunst nog steeds niet vergeten zijn. Highway Child brengt de beste powertrio rock en blues songs weer tot leven vanuit zijn eigen pure energie en beleving. Nummers van Hendrix, Cream en vele anderen zullen een tijdreis manifesteren die nooit verveeld.