02-FEB

MIROCA PARIS (KAAPVERDIE)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 16,25

Deurverkoop

€ 17,50

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Waarschijnlijk heb je deze multi-instrumentalist en zanger eerder gezien, zonder het te weten: 11 Jaar lang speelde hij rond de wereld met de iconische zangeres Cesaria Evora als percussionist. Na haar overlijden werkte de Kaapverdiaanse artiest met internationale top artiesten samen. Hij treedt ook vaak op in Nederland met bijvoorbeeld Sara Tavares, Fadista Cuca Roseta, Bitori, Tcheka, Nancy Vieira, zijn oom Tito Paris en vele anderen. Hoog tijd om zich op zijn eigen muziek te richten, zoals de 'Barefoot Diva' hem altijd aanspoorde te doen.

Zijn langverwachte album D'ALMA kwam op 1 nov uit en ontving direct lovende reacties! Op D'ALMA ('ziel) richt Miroca zich op het eerste instrument dat hij leerde spelen op zijn geboorte eiland Sao Vincente: de gitaar. Hij put uit zijn rijke ervaring als drummer en percussionist, waardoor zijn repertoire en live show vol zitten met energieke ritmiek. Hij speelt verrassend en fris, waardoor zijn nummers enorme warmte uitstralen en bovendien aanstekelijk werken op het publiek.

De tracks op D'ALMA schreef Miroca thuis in Lissabon en op tournee. Het is een heerlijke verzameling zoals de Kriol mix van Kaapverdië: warme coladera's, opzwepende funana, en knipoog naar morna. Hij nodigde Braziliaanse en Cubaanse collega's uit, waardoor uiteindelijk het album in 6 landen werd opgenomen! Hoe dat klink? Kom naar de live show om de Kriol vibe zelf te proeven. Een lekkere percussie solo mag natuurlijk niet ontbreken!

Op Peter Gabriel's geroemde festival WOMAD schitterde Miroca in november. Zijn album release show in Rotterdam verkocht uit, gevolgd door shows in Rusland en Portugal.