04-MRT

VAN MALI TOT MISSISSIPPI - JOEP PELT - FLUXUS INSPIRATIELEZING

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Deurverkoop

€ 5

Deur open

15:00 uur

Aanvang

16:15 uur

Wegens een onverwachte wijziging in het reisschema van Joep Pelt zal de lezing morgen 45 minuten later beginnen. Om 16:15 zal de lezing aanvangen.

Muzikaal globetrotter en topgitarist vertelt het verhaal van de blues.

Als tiener trok gitarist Joep Pelt naar het zuiden van de VS om de blues te leren. Hij ontmoette er oude helden, die hem de typische Delta bluesstijl bijbrachten. Pelt raakte hopeloos verliefd op de blues en besloot dieper te graven. In de muzikale onemanshow ‘Van Mali tot Mississippi’ vertelt hij het verhaal van de West-Afrikaanse roots van de blues, vandaar verder trekkend langs de Caribische slavenroutes tot haar geboorte in het zuiden van de VS en hoe de blues daarna de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde. Met verhalen, foto’s, historische beelden en natuurlijk de vele liedjes die Joep onderweg verzamelde, neemt hij je mee op een bijzonder muzikaal avontuur.

Dit is onderdeel van de 'inspiratielezingen' van FluXus. FluXus family and friends pashouders mogen gratis naar de lezing. Ook leden van de Bieb mogen gratis naar binnen. Vergeet je pas niet mee te nemen!