08-APR

LEE 'SCRATCH' PERRY - MAD PROFESSOR (ROOTS, DUB, REGGAE)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 23,25

Deurverkoop

€ 27

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Lee Perry, een van laatst levende reggae legendes komt naar de Flux! Hij was het voorbeeld voor een jonge Bob Marley & the Wailers.

Lee Perry, beter bekent als ‘Scratch’ is geboren in 1936. Hij groeide op in Jamaica en verhuisde in de jaren 50 naar Kingston om zijn muzikale carrière leven in te blazen. Zijn carrière floreerde met hits als ‘People Funny Boy’ en ‘Return of Django’.

Hij wordt zowel binnen als buiten de reggae scene gewaardeerd om zijn talent. Naast Bob Marley & The Wailers, werkten ook artiesten/bands als The Clash, Paul McCartney en The Beastie Boys graag met hem samen.

Lee ‘Scratch’ Perry wordt bijgestaan door Neil Fraser, ofwel The Mad Professor. Deze bijnaam heeft hij gekregen door als kind al continu te experimenteren met elektronische geluiden. The Mad Professor is een wereldberoemde dub music producer die geroemd wordt vanwege zijn originele producties en remixes.

Ras Tariq zal zorgen voor de muzikale omlijsting van de avond. Ras Tariq is artiest, DJ, activist, filmmaker, producer en reggae liefhebber. Bij Ras Tariq gaat het vooral om doordachte songteksten en energieke positieve vibes. Over de hele wereld beginnen mensen Ras Tariq’s missie te herkennen om universele liefde te verspreiden via reggae muziek.