15-APR

MYRKUR + OCEANS OF SLUMBER

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 20,25

Deurverkoop

€ 22

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Uit de duistere onderwereld herrijst de koningin van de Black Metal, Myrkur. Deze Deense multi-instrumentalist en songwriter combineert de rauwheid van Black Metal bands als Ulver en Darkthrone met natuurlijke schoonheid. Myrkur, ofwel Amalie Bruun, heeft een nieuwe betekenis gegeven aan Black Metal. Hiermee geniet ze wereldwijde erkenning van fans en critici.

Het woord ‘Myrkur’ betekent ‘duisternis’ in het Ijslands. Met haar songs poogt Amalie Bruun meerdere dimensies van de muziek te omvatten. De nummers hebben zowel een brute als delicate zijde en verkennen zowel de duistere als lichte kant van het leven. Myrkur haalt haar inspiratie uit de schoonheid van de natuur, traditionele Scandinavische folklore en Noorse mythologie. "I always dreamed about becoming a Huldra, an Elver girl, a Valkyrie, the goddess Freja. These powerful women in Norse Mythology have an element of beauty and mystique, but they are also deadly,” aldus Myrkur.

Oceans of Slumber zal de support verzorgen. De band omschrijft zijn sound als ‘Beautiful and dynamic progressive music’.