11-MEI

RAY FUEGO - PIETJU BELL - FOSA YG (Hiphop)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 8,25

Deurverkoop

€ 9

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

De Flux en Minosabi (Zaanradio) presenteren dé rappers van dit moment; Ray Fuego, Pietju Bell en Fosa YG.

Ray Fuego is nog maar 21 jaar, maar heeft nu al een flinke carrière om op terug te kijken. Het begon allemaal met “Fuego parasimpre”, zijn eerste solo project wat werd opgevolgd door de “Bummy Boys” 1 en 2 mixtape samen met GRGY en KC. Eind 2015 bracht hij ook nog een EP genaamd “Siroop ‘N Lottosackas”, en herhaalde eind 2016 dit kunstje met zijn onverwachte “Lonely Christmas” EP.

Ray Fuego is de aanstichter van het punk imago wat rondom SMIB heerst. Zijn muziek komt in eerste instantie sluw en duister over, maar live trekt hij je in een compleet andere werkelijkheid. Zijn extravagante uiterlijk wat gepaard gaat met zijn roekeloze mentaliteit maakt hem een ongecontroleerde superster, die zelfs in de intieme setting van De Wereld Draait Door zijn energielevel niet in bedwang kan houden. Maar dit is alleen maar iets positiefs, want Nederhop miste deze energie, tot zijn entree in de rapgame.

De uit Eindhoven afkomstige rapper Pietju Bell gaat als een trein. Sinds hij de 101Barz studio in 2016 afbrak is Pietju Bell niet meer weg te denken uit de playlisten van de huidige en aankomende generatie. Met singles zoals “Als je wist dan je weet” (geproduceerd door Teemong) en “Gelukzoekers” pakt hij miljoenen streams. Hetzelfde geldt voor de bijbehorende clips die in korte tijd de zes nullen aantikken.

Nu Pietju Bell zijn album “Als ’t maar Lukt” bijna daar is, is hij klaar om solo de festivals in Nederland te veroveren. Eerder maakte hij samen met Fresku, Mocromaniac, Braz en Killer Kamal festivals zoals Paaspop, Woo Hah In Tilburg en Appelsap onveilig. Met rake teksten van de straat en een dosis energie is Pietju Bell er één om in de gaten te houden in 2018!

MC van de avond is Louis -g.