27-APR

KONINGSDAG - DE FLUX I.S.M. JOTTEM EN RUBEN HOEKE

Locatie

Zuidduik

Plaats

Zuiddijk

Entree

Gratis

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:10 uur

De Flux, Ruben Hoeke en Jottem slaan de handen ineen. Op Koningsdag presenteren zij dé muzikale talenten uit de Zaanstreek op een buitenpodium op de Zuiddijk. Inbetween Colours, Sway, General Redbeard, Iron Made It en Mokerslag zullen de koning eren met snoeiharde gitaren, ingetogen popsongs en ongetemde basdrums.

Inbetween Colours begint, na een aantal jaar hard werken en veel schrijven, nu toch écht los te komen. Met een debuut EP in de pocket (April 2016), opgenomen met Rob Klerkx - drummer van Moke - als producer, mikt de band op een volgende stap in hun carrière. Met frisse, dansbare nummers, catchy riffs, en een heel eigen stemgeluid komen deze indiepopfunkrockers, zoals zij hun muziek zelf zo mooi noemen, energiek en met zichtbaar veel plezier voor de dag. Ze hebben de kwaliteit en uitstraling om een zaal te kunnen verrassen en aan het dansen- maar ook zeker aan het lachen te krijgen.

Sway maakt eigen rocksongs en performed deze alsof de levens van de bandleden ervan afhangen. Vergelijk het met de magische live momenten van bands als The Who, The Police en Supergrass.

De liedjes die voornamelijk uit de singer-songwriterhanden van Dobbe rollen gaan over het rock 'n' roll leven: vrouwen, muziek en het onderweg zijn. 
Dat laatste zowel fysiek als mentaal.

Waar sommige bands zich uitsluitend bezig houden met het maken van goeie strak gespeelde muziek, zijn er ook bands die zich voornamelijk op de show richten. General Redbeard doet graag beiden! Strakke Hardrock met een hoog energiegehalte. Een band die iedere keer alles wil geven. Zweten na het eerste nummer en gesloopt na het laatste akkoord. Geïnspireerd door bands als Mr. Big, Slash, Rival Sons, Nickelback en vele andere rocken deze 4 heren op het podium.

Mokerslag is een brute industrial metal die beukend binnenstormt. De rauwe muziek wordt gecombineerd met melodieuze gitaar partijen en doet denken aan Rammstein. De Nederlandstalige zang wordt gebracht met een diepe basstem, die het geheel nog net even wat zwaarder maakt. Verontrustende teksten, strakke gitaarriffs, een dwingende bas en strakke drums staan bij deze band centraal. Mokerslag bestaat sinds 2013 en de vijf bandleden verzorgen de broodnodige dosis stevige metal.

De Assendelftse band Iron Made It zal ook een optreden verzorgen. Deze band weet de heavy metalgroep Iron Maiden tot in de finesse te benaderen. De band heeft deelgenomen aan het alombekende concept Clash Of The Coverbands en heeft keihard gerockt op het festival Wormer Live.

Tijdschema (onder voorbehoud):

Inbetween Colours - 15:10
Sway - 16:20
General Redbeard - 17:30
Iron Made It - 18:40
Mokerslag - 19:50