16-MRT

BUTCHER BABIES | LET OP DIT CONCERT IS OP 16 MAART

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 15,25

Deurverkoop

€ 17

Deur open

20:00 uur

Aanvang

20:30 uur

De LA female fronted metal band kronkelt zijn weg vanuit de duivelse onderwereld naar De Flux. Verwacht brute gitaarrifs en helse vocalen. Laat je meeslepen door het duivels schoon dat zich hult in strakke, gewaagde leren pakjes.

In 2015 bracht Butcher Babies het album Take It Like A Man uit. Voor elk nummer van het album is een videoclip uitgebracht. Zangeres Carla Harvey liet zich uit over de sound van het album: Het leeuwendeel van het album bestaat uit agressieve trashmetal. We wilden teruggaan naar onze roots en in het trashmetal genre kunnen wij ons helemaal vinden. Zangeres Heidi Shepherd voegt daaraan toe: We willen trouw blijven aan onze roots, maar we willen wel populair blijven. We hebben dus een soort agressieve, radiovriendelijke trashmetal ontwikkeld.

Deze trend zetten ze voort op het nieuwe album 'Lilith' wat 27 oktober 2017 uitgekomen is. 'Lilith' begint met een ferme kick in de noten met het uiterst agressieve 'Burn The Straw Man'. Het is een divers album met snoeiharde en zeer melodieuze songs. De ongetemde senualiteit druipt af van tracks als 'Headspin' en 'The Huntsman'. Lilith is sexy en keihard!

De support wordt verzorgd door Eyes Set To Kill en Klogr. Eyes Set to Kill heeft de Top 100 ‘Bands You Need To Know’ van Alternative Press gehaald en heeft inmiddels podia over de hele wereld bestormd. De metalcore formatie heeft podia gedeeld met bands als Papa Roach, Black Veil Brides en Escape The Fate. De single ‘Break’ is onlangs uitgekomen en weerspiegeld het beste werk van de Amerikaanse band. Vocalist Alexia vertelt: ‘Veel mensen vertellen ons wie ze denken dat wij moeten zijn. Hier kunnen wij moeilijk mee omgaan. Het nummer ‘Break’ gaat over het verliezen van de controle en de kracht vinden om jezelf te zijn.’

Het Italiaanse/Amerikaanse Klogr opent de avond met een stevige pot metal die te vergelijken is met A Perfect Circle, Deftones en Alter Bridge. De band heeft onlangs het album 'Keystone' uitgebracht.