01-JUN

THE DAMNED AND DIRTY

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 7,50

Deurverkoop

€ 10

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

De Zaanse band The Damned and Dirty is een van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend.

Wat begon als een zijproject van Kevin de Harde en Micha Sprenger werd snel groter na hun eerste release getiteld The Damned and Dirty in 2012. The Damned and Dirty schrijven al hun eigen songs en ze hebben al 5 albums geproduceerd. Drie ervan wonnen een award voor "Best Dutch Blues Album". In 2016 presenteerden zij hun nieuwe single Bye Bye to Ya in een stampvolle grote zaal van Paradiso. In mei 2017 speelde The Damned and Dirty op het Bali Blues Festival in Indonesië. De organisatie verkoos de band boven andere acts uit Europa.

In hetzelfde jaar gaat het duo een samenwerking aan met de Vlaamse drummer en producer Mario Goossens (Triggerfinger). Met een nieuwe werkwijze, een samenwerking met de NederVlaamse drummer en producer Mario Goossens (Triggerfinger) en een nieuwe invalshoek ontstond de EP Revelation die in februari 2018 werd uitgebracht. Ruiger, vuiger en meer pop-georiënteerd.

Als er toetsen opzitten dan zetten we Bram Slinger (Drukwerk) erachter. De backing vocals van Marlou Vriens doet alle harten smelten en de ritmesectie bestaat uit het ijzersterke duo Dirk van Hoven op de basgitaar en Alexander van Meerten op drums.

Foto door Ron Koffeman