22-DEC

SAD IRON - VORTEX - BURNING (OLD SCHOOL METAL, HEAVY METAL)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Entree

Gratis

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Vortex is een heavy metal formatie uit Groningen met een ware cultstatus. Samen met bands als Picture, Bodine en Vandale zijn ze de grondleggers van de Nederlandse hardrock en metal. In 1979 begon de band vorm te krijgen. De band onderging de nodige bezettingswisselingen, maar bleef gedurende de jaren wel trouw aan de traditionele heavy metal uit de beginperiode. Met name over de landsgrenzen heeft de band nog steeds een cultstatus. Inmiddels bestaat de band al bijna 40 jaar en ze veroveren nog steeds podia over de hele wereld.

Sad Iron is een Nederlandse heavy metal band uit Hoorn. Sad Iron is ready to battle! Ze hebben podia gedeeld met bands als Hanoi Rocks, Picture en Vandale op Neerlands meest prestigieuze podia. Sad Iron is één van de eerste, zo niet de eerste, speed metal band in Nederland en wordt wel vergeleken met bands als Raven en Exciter. De band heeft hierdoor aan de wieg gestaan van de New Wave of Dutch Heavy Metal! Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe plaat die begin 2019 zal verschijnen met het 40-jarig bestaan van de band!

Burning werd in 2013 opgericht door Jan Engelkes (Chainz). Vandaag de dag is de band druk bezig met het schrijven van nieuwe songs die later dit jaar zullen verschijnen op een nieuwe plaat. De agenda voor 2018 begint inmiddels al behoorlijk vol te lopen en Burning is helemaal klaar om het publiek een heerlijk potje oldschool Metal voor te schotelen!