21-SEP

KINGFISHER SKY + PLAYGROUNDED (PROGRESSIVE METAL, GOTHIC)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 6,25

Deurverkoop

€ 7,50

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Kingfisher Sky en Playgrounded zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. Muziek voor liefhebbers van de harde genres is het zeker! Al hebben de bands ook raakvlakken met elektronica, klassiek en pop.

De geschiedenis van de Nederlandse band Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat.

Band van contrasten: tussen prog, klassiek, metal en pop. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld schrijft hij composities die niet aan één genre of stijl zijn verbonden. Deze muzikale stijl is moeilijk te beschrijven, maar de term progressieve mythrock komt het dichtst in de buurt.
Men moet hierbij denken aan artiesten als Heart, Clannad, Tori Amos, Kate Bush, Peter Gabriel, Mike Oldfield en Pink Floyd aan de ene kant en progrock zoals Porcupine Tree aan de andere kant. In het kort: contrasten zowel sfeervol zacht als hard en dromerig als rockend.

Voor hun tien jarig bestaan kwam in januari 2017 de EP To Turn the Tables uit. Een EP van 1 nummer maar wel 1 van 10 minuten! Alles wat Kingfisher Sky bijzonder maakt verpakt in 1 episch avontuur.

Playgrounded is een elektronische heavy rock band uit Griekenland. Vandaag de dag zijn ze gestationeerd in Rotterdam en maken ze vanuit hun thuishaven de Nederlandse heavy-scene onveilig. Playgrounded is een aanrader voor fans van Tool, Massive Attack, Deftones en Karnivool. Vorig jaar is hun tweede album ‘In Time With Gravity’ uitgekomen. Mede door het succes van dit album is de band uitgenodigd om het naprogramma van Nine Inch Nails te verzorgen in AFAS, Amsterdam. Een band om in de gaten te houden!