20-OKT

WORKSHOP OVER BEATS, RITME EN GROOVES - ANTON GOUDSMIT, CYRIL DIRECTIE & FRANK MONTIS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 7,50

Deurverkoop

€ 8

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:30 uur

De Flux Popschool organiseert dit najaar opnieuw een reeks workshops! De aftrap wordt gedaan door Anton Goudsmit, Cyril Directie en Frank Montis met een workshop over beats, ritme en grooves.

Groove gaat over ritme, de 'hartslag' van de muziek. Een ritme is niet zomaar een groove. Een groove is een ritme dat swingt omdat niet alle noten precies op de 'juiste' tel wordt gespeeld. Daardoor lijkt een groove te leven en heb je zin om erop te dansen. Strak de groove leren spelen kun je leren door heel veel te oefenen en te spelen.

Door vakgenoten bestempeld als de beste gitarist van Nederland Anton Goudsmit en Neerlands bekendste drummer Cyril Directie leren je samen met de hardst groovende Hammondman Frank Montis all ins-en-outs van strak spelen in een band.

De gitarist, componist Anton Goudsmit maakte deel uit van New Cool Collective en het Eric Vloeimans Quartet. Hij speelde op zijn tournees met Benjamin Herman, Jett Rebel, The Bad Plus, Han Bennink, John Zorn en Tony Allen. In 2011 ontving hij de Boy Edgarprijs en een Duiveltje als beste popgitarist. Naast Montis & Directie is hij vast bandlid bij The Ploctones en Estafest.

Cyril Directie trad, treedt en neemt op met zo´n beetje alle NL topbands, waaronder: Kane, Waylon, Hans Dulfer, Candy Dulfer, Ruth Jacott en Postman. Daarbij is hij drummer bij het TV programma 'Padoem Patsss'.

Frank Montis groeide op in een muziekminnende familie en werd al op jonge leeftijd blootgesteld aan de klanken, groove en het gevoel van het Hammondorgel. Besmet met de Hammond-koorts koos Frank er als kind steeds vaker voor zijn vrije tijd door te brengen achter het door zijn vader aangeschafte Hammond B3 orgel.

'S avonds zullen Anton Goudsmit, Cyril Directie en Frank Montis ook een concert verzorgen. Onder het kopje tickets kan je een combiticket voor €13,00 kopen.

------------------------------------------------------

FluXus Family & Friends kunnen tegen gereduceerd tarief ’s middags leren over beats, ritme en grooves en ’s avonds de masters zelf aan het werk zien. Workshop + concert voor slechts € 7,50. Gebruik de code FAMILY bij de bestelling en vergeet niet je pas mee te nemen 20 oktober!