30-NOV

HAUSMAGGER - KNARS (fka. KNARSETAND)

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 10

Deurverkoop

€ 12,50

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Een avond vol vol punkrock, breakbeat, electronica, balkan, cumbia en surfrock doordrenkt in ironie en waanzin; dat kun je verwachten van Hausmagger en Knarsetand.

Juni 2007 kregen Ted Wesselo (ex-Rembo & Rembo) en Ed Sewerratti (surfsound-coryfee) het idee om de 60-uurs taakstraf van zanger Ted op de rondreizende Fellini-karavaan De Parade te vervullen. De band Hausmagger was het resultaat. Goeie recht-toe-recht-aan-songs in onnederlands proza. Samen met baas drummer Jeroen van Leeuwen, Myrle “The Beast” aka Nancy Kleurenblind op Bas, en de rockende toetsenist Reid Steenhuis maken zij schijtgoeie muziek en zetten een kneiterdikke live show neer. Hausmagger: doodordinaire speciale Nederlandstalige surfrock doorspekt met ironie en 100% beleving.

Er wordt achter de schermen al een tijdje geschaafd en gesleuteld aan een nieuw album van de band Knarsetand. Alhoewel de band, geformeerd rond frontman en artistiek leider/producer Martijn Holtslag, al een jaar lang nieuw materiaal live speelt is er nog maar bar weinig uitgebracht.

De al uitgebrachte singles tekenen een sound gevuld met breakbeat, garagepunk en drum'nbass invloeden. En we mogen niks minder verwachten van het album dan dat. Met de mix van vieze breakbeat en donkere punkriffs sloopt de band festivals en haalt de ene positieve recensie na de andere binnen.

Zelfs het buitenland loopt al weg met de band, zo tourde de band al in Hongarije, Frankrijk en werd opgepikt door Amerikaanse muziekblogs.
Denk aan: harde riffs, diepe subs, agressieve synths, psychedelische soundscapes, felle teksten, en vooral, muzikaliteit, want alhoewel dance muziek, wordt de muziek door een 7 koppige band, inclusief 2 blazers, live gespeeld. Optredens van Knarsetand zijn even wild als mysterieus, even dansbaar als sexy. Zweten en dansen, over de top van de moshpit en weer terug.

Referenties die al snel worden genoemd zijn The Prodigy, Pendulum en Rage against the machine. Maar Knarsetand heeft vooral een eigen sound die alles kapot maakt.