05-OKT

DE KIFT SPEELT TOP 30 SAMENGESTELD DOOR FANS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 15

Deurverkoop

€ 18,50

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Feesten, feesten, feesten! In dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop! En niet alleen, maar samen met hun trouwe publiek dat eerder dit jaar hun vijf favoriete liedjes van De Kift koos. Alle honderdnegentig nummers die De Kift de afgelopen dertig jaar maakte stonden in het online stemformulier: dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten uit de wereldliteratuur. Uit deze keuze van het publiek is de De Kift Top 30 samengesteld. Deze wordt tijdens het jubileumjaar live gespeeld. De jubilaris heeft er zin in!

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een danige dosis gecontroleerde chaos brengt De Kift een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten samengesteld uit de wereldliteratuur.
De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 elf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.

De Kift wordt vaak gezien als een grote familie: met Ferry Heijne als zingende en blazende frontman, neef Pim op gitaar en broer Marco als muzikale manus-van-alles (zang, percussie, autoharp, steeldrums, toetsen). Vader Jan speelde tot 2015 trompet en moeder An deed jarenlang de merchandise. Drummer Wim ter Weele is weliswaar geen familie, maar staat samen met Ferry als medeoprichter en artistiek leider van De Kift vanaf het prilste begin in de muzikale en organisatorische basis. Daarnaast is Wim verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.