20-APR

JOY DIVISION UNDERCOVER + FILMVERTONING - FLUX OP LOCATIE - ZAANTHEATER

Locatie

Zaantheater

Plaats

Nicolaasstraat 3

Voorverkoop

€ 15,15

Deurverkoop

€ 16,50

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:30 uur

In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het startschot van de New Wave beweging in de jaren 80 en beïnvloede bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en The Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division.

Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division repertoire. De band staat bekend om z´n extreem intensieve en oprechte performance, een perfecte livesound en obscure lichtshow/visuals.

---------------------------------------------
Op deze avond wordt, voorafgaand aan het concert, de film Control vertoond in Filmtheater de fabriek.

Anton Corbijn is Nederlands belangrijkste popfotograaf van de laatste jaren. Het wachten was tot Corbijn zich vast zou bijten in een speelfilm en met Control is zijn eerste filmproduct dan eindelijk een feit.

Deze film concentreert zich op het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis die in 1980 op 23-jarige leeftijd een einde maakte aan zijn leven. Corbijn volgt het korte leven van de getroebleerde muzikant - zijn moeizame huwelijk, zijn drugsgebruik, zijn epileptische aanvallen en zijn kunstenaarschap. Het resultaat is een sobere biopic waarin geen moeite wordt gedaan de werkelijkheid mooier af te schilderen dan deze is.

Control wordt daarbij gedragen door enerzijds de prachtige hoofdrol van nieuwkomer Sam Riley als Curtis en anderzijds uiteraard de sublieme cinematografie met intense grofkorrelige zwart/wit-beelden. Control won verschillende belangrijke filmprijzen, waaronder een British Independent Film Award voor Beste Film en de prijs voor Beste Europese Film tijdens het filmfestival in Cannes.

Tickets voor de film + concert zijn verkrijgbaar voor €22,-