12-MEI

LAURA COX

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Zuiderkerkstraat 2

Voorverkoop

€ 15

Deurverkoop

€ 18

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Bij southern hardrock blues denk je aan namen als ZZ Top, Blackberry Smoke en de beginjaren van Joe Bonamassa. Je denk niet zo snel aan een prachtige jonge Franse dame. Laura Cox kan zich echter meten met de grootheden binnen het genre. Ze weet de bluesfan te verrassen en te verbijsteren.

Op 14 jarige leeftijd begon Laura Cox met gitaarspelen. De wereld mocht meegenieten via Youtube. Al snel werd ze een ware internet hit. Met meer dan 60 miljoen views en 250.000 subscribers op Youtube bleef ze niet onopgemerkt bij haar peers. Zo kreeg ze onder andere grote complimenten van Joe Bonamassa.

De droom van Laura was en is nog steeds om van muziek haar werk te maken, dus moest ze overstappen van het virtuele naar het echte leven. Ze besloot om samen met de jonge gitarist Mathieu Albiac, die dezelfde muzikale passies heeft als Laura, een eigen band op te richten. In 2013 werd de Laura Cox Band geboren, een band die de voorkeur geeft aan goede zware riffs en een geluid dat een combinatie is van classic rock en Southern rock.