09-FEB

BLUES CARAVAN 2019 - FLUX OP LOCATIE

Locatie

Club Next

Plaats

Dam 7C

Voorverkoop

€ 19,15

Deurverkoop

€ 21

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

The Blues Caravan blijft rollen. In een veranderende muziekindustrie kun je vertrouwen op de jaarlijkse revue tour van Ruf als de gouden standaard voor moderne blues. Dit jaar - net als elk jaar sinds de eerste trektocht in 2005 - kun je een nacht van house-rockende livemuziek verwachten, terwijl drie unieke artiesten het podium betraden bij clubs in de VS en Europa. Het is je eerste glimp van de populairste tips van de scène - voordat ze supernova's worden.
Met eerdere alumni als Samantha Fish, Oli Brown, Joanne Shaw Taylor en Mike Zito, spreekt de schitterende staat van dienst van de Blues Caravan voor zich. Maak je klaar om te schreeuwen en genieten van drie nieuwe talenten in Blues Caravan folklore. Hier zijn je nieuwe favoriete artiesten ...

Ina Forsman is geen onbekende voor iemand die serieus bezig is met moderne blues. De in Finland geboren belter verlichte de Blues Caravan in 2016, toen ze voor het eerst haar rokerige vocale hoofd en het materiaal van het befaamde titelloze debuutalbum (door Classic Rock genaamd "joyous") zong. Dit keer keert Ina terug naar de Caravan met de sprekende, ratelende soul-, blues-, Latin- en acid-jazz-smaken van haar aankomende tweede album, Been Meaning To Tell You. "Ik zal nog een hoop ongehoorde liedjes meebrengen, met enkele funky verborgen schatten van vroeger. Het wordt een once-in-a-lifetime tour, vol met rauwe vrouwelijke kracht”, aldus Ina.

En ze komen niet veel krachtiger dan Ally Venable. Met haar moderne draai aan het trotse erfgoed van de blues in Texas heeft deze Lone Star State-revolverheld talloze onderscheidingen gewonnen voor haar burn-it-down gitaarstijl en de originele nummers van haar recente Puppet Show-uitgave. Nu, terwijl ze de Blues Caravan 2019 verlicht - met de nodige steun van de locomotiefritmesectie van Roger Innis (bas) en Elijah Owings (drums) - loop je nieuwsgierig en vertrek je als een bekeerling. "Ik ben opgewonden om mijn show en mijn door Texas beïnvloede gitaar slingerende achtergrond naar deze Blues Caravan te brengen. Als ik live speel, wil ik contact maken met mensen en hun problemen loslaten”, aldus Ally.

Er moet iets in het water zijn in Belgrado. De Servische hoofdstad heeft ons al de Ruf-legende Ana Popovic gegeven - en Katarina Pejak belooft dezelfde impact te maken. Met haar soulvolle pianospelen, purred jazz vocale en sneak previews van het materiaal dat op haar toekomstige door Mike Zito geproduceerde album zal verschijnen, zal deze afgestudeerde aan het Berklee College Of Music de menigte in handen hebben. "Mijn shows bieden een mix van blues, country, jazz en rock-'n-roll gewikkeld in een pianogeluid. Tussen mij en de andere twee dames, zal het publiek een 360-rondleiding krijgen rond het kruispunt waar blues samenkomt met andere genres."

----------------------------------

FluXus Family & Friends kunnen voor slechts € 12,50 genieten van deze supernova's. Gebruik de code FAMILY bij de bestelling en vergeet niet je pas mee te nemen 9 februari!