21-NOV

THE MAGIC OF SANTANA FEAT. ALEX LIGERTWOOD & TONY LINDSAY - FLUX OP LOCATIE

Locatie

Zaantheater

Plaats

Nicolaasstraat 3

Voorverkoop

€ 29,65

Deurverkoop

€ 32

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Het begon allemaal met een gedeelde visie - de visie om de muzikale geest door te geven, waarmee Carlos Santana het publiek sinds Woodstock heeft betoverd. Een brede selectie van zijn favoriete nummers moet het publiek inspireren en hen meenemen op een muzikale reis door het werk van deze uitzonderlijke artiest.

Carlos Santana is een van de weinige muzikanten die meer dan vijf decennia actueel was - in de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en recent. Je kunt elementen van latin, rock, blues, jazz, funk en andere invloeden in zijn muziek vinden. Het is een "magisch" idee met Carlos in het midden, dat generaties fans over de hele wereld bedwelmd en betoverd heeft.

De muzikanten van The Magic of Santana hebben jarenlange band ervaring uit verschillende genres. Het kenmerkende gitaargeluid van Carlos zal authentiek worden uitgevoerd voor THE MAGIC OF SANTANA van Gerd Schlueter. Gerd was al jaren vertrouwd met de muziek en leerde uiteindelijk Carlos & zijn band persoonlijk kennen in de Verenigde Staten. Ze houden vandaag de dag nog steeds contact. De keyboarder Jens Skwirblies, die in zijn jonge jaren is betoverd door de muziek van Santana, biedt een perfecte aanvulling op zijn gitaarspel. Pulserende percussie is een essentieel onderdeel van het Santana-geluid. De drie percussionisten, Andreas Rohde op timbales en zang, Juergen Pfitzinger op conga's en bongo's en Pablo Escayola op Bongos en Congas zorgen voor het typische Latijnse gevoel van Santana. Drummer Oliver Steinwede en bassist Martin Hohmeier genereren de groove voor de echte magic. Tom Friedlaender & zanger en gitarist Olli Schroeder zorgen voor de authentieke opwinding.

Ook zijn huidige en voormalige muzikanten zijn in de band opgenomen: Alex Ligertwood (Vocals & Guitar, Santana 1979-1994), Tony Lindsay (Vocals, Santana 1994 - 2015), Richard Baker (Keyboards Santana 1980 - 1982). The Magic of Santana speelt alle hoogtepunten van Santana uit de afgelopen 40 jaar. Waaronder werk uit legendarische albums als "Abraxas", "Santana III", "Moonflower", "Marathon" en "Zebop!".