16-NOV

BLUES AAN DE ZAAN 2019 | DAG 1 - MET KYLA BROX, GILES ROBSON, HIPPO BROTHERS FEAT. MISS BEULAH EN YULI MINGUEL & RUBEN HOEKE BAND + FRIENDS - FLUX OP LOCATIE

Locatie

Zaantheater

Plaats

Nicolaasstraat 3

Voorverkoop

€ 25 (combi)

Deurverkoop

€ 30 (combi)

Deur open

19:00 uur

Aanvang

19:30 uur

Op zaterdag 16 november en zondag 17 november zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in Zaandam. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. Blues aan de Zaan is een succes met drie uitverkochte edities op rij. Podium de Flux heeft grote namen mogen programmeren waaronder My Baby en Sari Schorr. De line-up van deze tweedaagje editie van Blues aan de Zaan is compleet!

Kyla Brox
Als dochter van de Britse blueslegende Victor Brox (o.m. Aynsley Dunbar Retaliation, Jesus Christ Superstar) is Kyla Brox de appel die niet ver van de boom valt. Nadat ze in de negentiger jaren eerst met haar vader samenwerkte is zij vanaf 2003 solo aan de slag.

Pain & Glory is Brox’ negende album, en bevat een verzameling songs die getuigen van maatschappelijk bewustzijn, maar ook van muzikaal vernuft. Ze is thuis in bluesballads en shuffles, en weet op Pain & Glory overtuigend de grens te slechten tussen blues, soul, gospel en urban.

“Met zo’n stem en zulke van levenservaring druipende blues- en soulliedjes steekt Kyla ver boven de middenmaat uit.” (Lust For Life, april 2019)

“Heel veel soul, blues en plezier…….een gouden strot. Het album is meer dan de moeite waard.” (Arrow Classic Rock’s Bluesbox)

Giles Robson
Giles Robson werd door bluesharp greats Grammy Winnaar Sugar Blue en Paul Jones als een van de grote levende mondharmonicaspelers beschreven.
Giles’s agenda zag er in 2018 indrukwekkend uit (volgeboekt) en ook de eerste helft van 2019 bezorgde hem een overvolle agenda, met optredens in Polen, Rusland, Tsjechië, Zwitserland, Spanje , Luxemburg, Duitsland, Nederland, Frankrijk, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Robson speelt en zingt vuile rechte harp-gedreven old school blues, zowel elektrisch als akoestisch .... tijdloze bluesmuziek waarmee hij het publiek steevast voor zich weet te winnen.
Robson staat bekend om zijn eigen, aandacht trekkende en veelgeprezen harmonicaspel. Bij het grote label V2 Records Benelux tekende hij voor de release van zijn ongelooflijk populaire en bekroonde For Those Who Need The Blues Album in januari 2016, en werd hij onderdeel van een blues-supergroep met de legendarische Grammy Award winnende bluesartiest Joe Louis Walker en virtuoze pianist Bruce Katz.
Ze namen hun prachtige akoestische debuutalbum Journeys To the Heart Of The Blues op in Woodstock New York. Het album, uitgebracht op het legendarische Alligator Records label in Chicago, maakt van Robson de EERSTE Britse / Europese bluesartiest die in het 47-jarige bestaan tot dit label toe mocht treden.

Hippo Brothers feat. Miss Beulah & Yuli Minguel
Gevormd door een gedeelde passie voor rauwe soul, vroege funk, latin jazz en boogaloo, verdienden de muzikanten al hun sporen in bands als Juicebox, The Mighty Typhoons, New Cool Collective, Rude Rich & High Notes, Bongomatic. Ze speelden op vele Nederlandse festivals en clubs.

Met de aanwezigheid van tenorsax, trompet, Hammond-orgel en piano, gitaar, bas, drums en percussie, zullen deze mannen het podium betreden met enkele ultieme grooves. Dit samen met de prachtige zangeressen Miss Beulah en Yuli Minguel.

De Zaanse Miss Beulah wordt beschouwd als de Nederlandse Sharon Jones met haar soulvolle stem en energieke prestaties. Samen met de Hippo Brothers heeft ze 'What Have You Done For Me Lately' (Janet Jackson) in een nieuw groovy jasje uitgebracht.

Yuli Minguel brengt je één van de warmste rauwe tot honingachtige geluiden van deze generatie. Haar dynamische stemtechnieken, gekenmerkt door kracht en helderheid creëert haar unieke geluid.

Ruben Hoeke Band & Friends
Ruben Hoeke is geen onbekende in de Zaanstreek. Zijn liefde voor gitaarmuziek begon toen hij op jonge leeftijd het gitaarintro van Sweet Child O Mine hoorde. Meestergitarist Slash inspireerde hem op dertien jarige leeftijd om gitaar te gaan spelen en hier is menigeen Slash nog steeds erg dankbaar voor. Ruben Hoeke werd uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist Magazine. De beschermheer van het Zaanse bluesfestival zal deze keer twee muzikale vrienden meenemen: Jelle Wunderink & Kevin de Harde (The Damned & Dirty)