31-MEI

JOHNNY OSBOURNE DANCEHALL GODFATHER & SOUL STEREO FATTA, SUPPORT CJ JOE & RAS TARIQ/JAH MISSION

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 20

Deurverkoop

€ 25

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

In 1967 werd Osbourne leadzanger van The Wildcats. Ze namen werk op met producer Winston Riley wat echter niet werd uitgebracht. Hun manager financierde vervolgens de opname van de single All I have is love bij Studio One, wat voor hem het debuut op een plaat betekende. Ook bleef hij in het vervolg voor dit label muziek uitbrengen.

In 1969 bracht hij zijn soloalbum Come back darling uit. De achtergrondharmonie kwam van The Sensations, waar naast Riley ook Cornell Campbell deel van uitmaakte. Direct hierna verhuisde hij naar zijn familie in Toronto. In Canada zong hij in enkele reggaegroepen, waaronder bij de Ishan People waarmee hij twee albums uitbracht.

In 1979 keerde hij terug naar Jamaica. Hier nam hij verschillende platen op en had hij dat jaar een hit met het nummer Folly ranking. In 1980 kwam ook een gelijknamig album uit. In 1983 had hij drie grote hits met Yo yo, Lend me a chopper en Water pumping. Deze singles luidden een periode in tot en met het eind van de jaren tachtig, waarin hij allerlei hits behaalde.[

In de Britse hitlijsten verschenen meerdere covers van zijn nummers, zoals door UB40 en Zero 7. Maar ook andere artiesten coverden zijn nummers.

CJ Joe heeft de wereld afgereisd met optredens in Japan, Jamaica, Verenigde Staten, Canada en Europa opgetreden. CJ Joe is de enige artieste van Reggae International in Japan. Sterk beïnvloed door Bob Marley, Garnet Silk en Dennis Brown, maar met zijn eigen stijl! Zo bracht hij meerdere singles en compilatie-albums uit in het Japans, Engels en Jamaicaans. Eerder heeft hij al shows geopend voor Yami Bolo, Brigadier Jerry, Admiral Tibet, Everton Blender, Inner Circle & Rankin Joe. Vrijdag 31 mei opent hij samen met Ras Tariq de show van Johnny Osbourne!


Artiest, DJ, activist, filmmaker, producer en reggae muziekliefhebber, Ras Tariq komt uit Amsterdam. Hij organiseert momenteel een maandelijkse avond in reggaehotspot 'The Zen' in Amsterdam.
Wanneer hij niet optreedt, brengt hij zijn tijd door als activist om de legalisering van het spirituele gebruik van de cannabisplant te promoten. Hij heeft in de afgelopen jaren opgetreden in verre uithoeken van de wereld, op plaatsen die zo uiteenlopend zijn als Jamaica, Senegal en de VS. Hij speelde in een aantal van de grootste lokale nachtclubs en speelde op shows met artiesten als Anthony B, Junior Kelly, Buzzrock en Khalilah Rose. Als hij niet aan het draaien is op speciale evenementen of bezig is om zijn favoriete artiesten te promoten, brengt hij zijn tijd door in de studio om zijn eigen muziek te maken. Bij Ras Tariq gaat het vooral om conscious lyrics en energieke, positieve vibes. Over de hele wereld beginnen mensen Ras Tariq's missie te herkennen om universele liefde te verspreiden via reggae muziek.