27-APR

KONINGSDAG ISM JOTTEM - FLUX OP LOCATIE

Locatie

Zuiderkerkstraat

Plaats

Zaandam

Entree

Gratis

Deur open

15:00 uur

Aanvang

15:30 uur

De Flux en Jottem slaan de handen ineen. Op Koningsdag presenteren zij dé muzikale talenten uit de Zaanstreek op een buitenpodium op de Zuiddijk.

De line-up is bekend!


"Wij zijn tegen slome en suffe muziek!" Vandaar de naam ANTI! Deze band van De Flux Popschool maakt stevige gitaarrock. Zowel covers als eigen werk worden gespeeld. De jongens zijn beïnvloedt door bands als Arctic Monkeys en Green Day. Met de ambitie van deze tieners zit het wel goed. Ze zijn van plan ooit de Ziggo Dome plat te spelen. Het optreden op de Uitmarkt is alvast een eerste stap in de goede richting.


Hoor je SLEKT dan hoor je garage punk geïnspireerd door onder andere NOFX, Black Flag, Misfits, Rancid, ... SLEKT. Musician/Band. JONGE ZAANSE PUNKBAND SLEKT! covers en eigen nummers.


De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band amper een half jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Pa- radiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018.


Package of Goodies is een rockband uit de omheving van Amsterdam. In deze formatie bestaan ze al sinds 2014, maar een groot deel van de bandleden speelt al langer samen. Zo zitten de bands Cosmic Raiders en Fountain of Fyah nog in het DNA van Package of Goodies. Verwacht daarom een brede varieatie van stijlen, zoals rock, funk, hiphop en reggae. In 2016 hebben we een EP uitgebracht, genaamd Green Pockets, en dit voorjaar onze nieuwe single ‘Steaming Ways’. Met nog meer releases op de planning en leuke optredens in het verschiet is Package of Goodies klaar voor 2019!


The Fucking Assholes is de coverband van de Zaanstreek! Oasis, The Hives, Kings Of Leon, Green Day en Maxïmo Park, maar ook Pearl Jam, The Who, The Kinks en Iggy Pop... alles komt voorbij.
En nooit die ene afgekloven hit, die elke aap kan dromen en die elke coverband al speelt. Nee, de Assholes bieden géén “feest der herkenning”, maar wél lekkere rock & roll en puike liedjes. Dan hebben we het nog niet eens over dat sex appeal gehad.


Geen onnodig gelul maar hard en strak, het enige dat telt is de muziek.
Vanaf de eerste akkoorden zet KAPOT! de toon. In een hoog tempo volgen de puntige Engels en Nederlandstalige nummers elkaar op. Rebelse teksten wisselen elkaar af voor een stukje ouderwets: “Witgoed Poëzie”
KAPOT! is een overblijfsel van de jaren ’80 punkbandjes The Cylons en Mutilated Bones, geïnspireerd door punk, metal en grindcore bands. Niet zelden laten zij een stevige Mosh-pit ontstaan maar werken ook regelmatig op je lachspieren door hun losse en humoristische podium act. Optredens gaan in een sneltreinvaart voorbij en de band verkeert samen met het publiek in een roes. Na afloop kunnen de bandleden en de toeschouwers aan het bier en de beademing.