03-OKT

HAMISH ANDERSON (AUS) + SUPPORT EELKE

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 13

Deurverkoop

€ 16

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Hamish Anderson groeide op in Melbourne (AUS) maar verhuisde een tijdje geleden 'voor de muziek' naar de Verenigde Staten, Los Angeles om precies te zijn.

De ingrediënten om een grote te worden zijn bij Hamish Anderson in ruime mate aanwezig. Hamish kent de juiste mensen in het wereldje, voor zijn debuutalbum "Trouble" (geproduceerd door Jim Scott, o.a. Tedeschi Trucks Band, Tom Petty en Wilco) leende hij muzikanten van Ryan Adams, John Mayer, Los Lobos, Gary Clark Jr. en Angus & Julia Stone. Hij stond tevens in het voorprogramma van o.a. B.B. King, Stephen Stills en Kenny Wayne Shepherd.

Anderson beschikt daarnaast over een stem waar je alle kanten mee op kan: hij hoeft de rockkant zeker niet te schuwen, maar kan ook makkelijk een soulvolle ballad uit zijn hoed toveren. Wat hij zingt doet er ook nog eens toe, hij heeft bovengemiddelde songwriter vaardigheden. En als laatste is hij ook nog eens een geweldige gitarist, waarmee hij het muziekgeluid van de nodige blues voorziet. Kortom een zeer en getalenteerd en veelbelovend artiest.

Het geluid kunnen we het beste omschrijven als een old school geluid vol met invloeden van blues en rock. In de VS omschrijven is het mooier: "a beautiful sound that digs a deep groove and fills it with cotton balls. It feels effortless and yet hits the bulls-eye with every toss". Gaat dat horen en zien!

Eelke
Eelke is de band van Eelke Ankersmit. DIY is het credo, omdat Eelke geen concessies doet aan sound en songs. Met zijn band creëert hij een eigen geluid dat zijn sterke en persoonlijke teksten ondersteunt en aanvult. Onafhankelijk en eigenwijs. Op 22 februari verscheen EP Something In The Night, zelf opgenomen en geproduceerd, met invloeden van o.a. The Smiths, The Cure, R.E.M. en Ryan Adams.
Eerder werd Eelke gedraaid door Leo Blokhuis op NPO2 en ook mocht hij al live komen spelen bij NPO 1, 2 en 3FM. Op 1 maart 2019 vierde Eelke de release van Something In The Night in een uitverkocht Cinetol Amsterdam. Deze zomer werd er naast de shows weer een nieuwe EP opgenomen samen met producers Stijn van Rijsbergen (Lucas Hamming) en Jasja Offermans (Indian Askin).
Eelke bestaat uit Joost Le Feber (drums), Johan Huttinga (keys), Wouter Verschoor (bas) en Eelke Ankersmit (zang/gitaar)