06-OKT

ERIC BIBB | GLOBAL GRIOT ALBUM TOUR

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 20

Deurverkoop

€ 23

Deur open

19:30 uur

Aanvang

20:00 uur

De voor een Grammy genomineerde bluestroubadour Eric Bibb weet het publiek al decennialang te verleiden met zijn soulvolle folkblues. Van Bob Dylan kreeg hij ooit de tip Keep it simple, forget all that fancy stuff.

Eric Bibb komt, met band, terug naar Podium de Flux om de muziek van zijn prachtige album Global Griot te presenteren. Het lijkt erop dat Eric de perfecte formule heeft gevonden voor zijn muziek, waarbij hij zijn eigen groovy hedendaagse blues mengt met zijn Afrikaanse roots, met een vleugje reggae en een portie gospel. De zoon van folkzanger Leon Bibb, werd al van jongs af aan door muzikanten omringd. Pete Seeger, Paul Robeson en Bob Dylan behoorden tot de vriendenkring van zijn ouders. Van die laatste beroemde liedjesschrijver herinnert Bibb zich het volgende advies: “Hou het simpel en laat alle franje maar weg”.

Bibb is een veelzijdige gitarist en een uitstekende zanger bij wie de rootsmuziek in goede handen is. Hij is een onvermoeibare ambassadeur van de akoestische blues en noemt zichzelf: “a fingerpickin’ troubadour.” Over zijn nieuwe album Global Griot zegt hij: “two words that describe many of my friends and myself, as well. Connecting to the West African tradition of storytelling & oral history through music, this album features brothers & sisters from around the globe - serving the listener a tasty gumbo, spiced with hope for these challenging times.”

“Eric Bibb is what the blues in the new century should be about.” – Elwood Blues, House of Blues Radio Hour

“… geniale bluesman en singer-songwriter.” – Written In Music

Bezetting:
Eric Bibb – zang, gitaar
Staffan Astner - gitaren
Neville Malcolm - bas
Paul Robinson - drums