13-JUN

DULFER PLAYS BLUES | I.S.M. JAZZ IN DE WINKEL

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 16,15

Deurverkoop

€ 17,50

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Het Zaanse festival Jazz in de winkel, op 30 november 2019, organiseert in samenwerking met ons het concert van ‘Dulfer Plays Blues’! Deze pre-festival show is een opmaat naar het festival eind dit jaar en zal op 13 juni 2019 plaatsvinden bij ons in de Flux!

Voor de bezoekers van deze avond is er een extraatje: tijdens het concert zijn aan de kassa speciaal gereduceerde festivalkaarten te koop voor € 10,- (normaal ticket:€ 25,-). Met deze ticket kan je naar alle optredens van Jazz in de Winkel, waaronder die van de eind april bekend gemaakte artiesten Matt Bianco, Jeangu Macrooy en Gallowstreet.
----------------------------

Nederlands bekendste saxofonist brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: bad ass bluesgenie Leadbelly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek en werd bewonderd en gecoverd door Nirvana, The White Stripes, Bob Dylan, Tom Waits en Elvis.
Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, inclusief oerhits Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. De onverzettelijke, van blues doortrokken saxsound van Dulfer is net als de stem van Leadbelly een muzikale oerkracht. Verder in de band onder andere het opvallende gitaarfenomeen Jerome Hol.

Hans Dulfer (1940) is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.

Dulfer heeft zijn hele carriere wegen gevonden om zijn persoonlijke muzikale visie naar een groot publiek te brengen. Met Dulfer als bekendste saxofonist van Nederland (op zijn dochter Candy na) hebben miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle Dulfer van Big Boy of met zijn huidige danceband en zijn jazzband waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.