30-NOV

JAZZ IN DE WINKEL

Locatie

zie info

Plaats

Zaandam

Voorverkoop

€ Early Bird 14,50

Deurverkoop

€ 28

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Op 30 november vindt de eerste editie van Jazz in de Winkel plaats in het centrum van de Zaanstreek!

Jazz in de Winkel laat een op eerste gezicht heel gewone setting als een winkel transformeren tot een tijdelijke concertlocatie. Daarnaast fungeert een selectie van leegstaande winkelpanden als Pop-up podium. Aansluitend in het Zaantheater een Late-Night programma. In de middag nieuwe talenten op een podium bij elkaar in de FluXus Verkadezaal. Filmtheater de Fabriek vertoont films over Jazz. De rest van het programma en tijden worden in de aankomende maanden bekend gemaakt.

De eerste klinkende namen zijn bekend van de bands die zullen optreden op het nieuwe Zaanse festival Jazz in de Winkel;

Matt Bianco
Matt Bianco scoorde wereldwijd diverse hits met o.a. Half A Minute, Get Out Of Your Lazy Bed en Whose Side Are You On?.

Vanaf de jaren 80 heeft de band een hoop bezettingswisselingen gehad. Mark Reilly is de enige constante factor geweest. Vandaag de dag weet hij het publiek nog net zo goed om zijn vinger te wikkelen als 30 jaar geleden.

Enkele tijd gelede is het nieuwe album Gravity uitgekomen. Sommige dingen worden met de tijd alleen maar beter, aldus Propermusic.com. Rode wijn, zelfvertrouwen. Zo zijn er nog wel een paar te noemen. Ook Matt Bianco plukt de vruchten van zijn jarenlange ervaring. Frontman Mark Reilly heeft voor het nieuwe album een hele nieuwe band bijeengebracht. Hun missie: Matt Biancos bossa- en jazzroots nieuw leven inblazen, maar de easy-going vibe en het dry-martini stemgeluid van Mark Reilly niet verloren laten gaan.

Het resultaat? Classy, cool and well connected, aldus Yorkshiretimes.com


Jeangu Macrooy
Als er één woord is dat het tweede album van Jeangu Macrooy (Paramaribo, 1993) samenvat, is het zelfvertrouwen. Met 'Horizon' zet hij de volgende stap in een carrière die steeds harder glanst. De opvolger van het succesvolle debuut High On You (2017) laat een ambitieus artiest horen die groot durft te dromen.
Jeangu's reis begint als hij op zijn dertiende een gitaar krijgt van zijn ouders. Met zijn tweelingbroer Xillan vormt hij een duo. Maar Suriname is klein, zijn ambities groot, dus stapt hij in 2014 op het vliegtuig naar Nederland. Daar ontmoet hij producer/componist Perquisite, die hem tekent op zijn label Unexpected Records en hem als muziek-producer bijstaat
voor zijn debuut-EP Brave Enough, dat in april 2016 verschijnt. Vanaf dat moment stapt Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: 3FM Talent, Popronde, voorprogramma’s voor o.a. Blaudzun en Selah Sue, terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, Noorderslag en een nominatie voor een Edison als Beste Nieuwkomer. En dan moet het debuutalbum High On You nog verschijnen.

Gallowstreet
Gallowstreet, vernoemd naar de Galgenstraat in Amsterdam, is een twaalfkoppige brassband geïnspireerd door de geluiden van de stad. De straat lonkt en het koper klinkt. Gallowstreet speelt eigentijdse composities op het snijvlak van hip-hop, house, jazz en filmmuziek gebracht met punkattitude. Een goedlachs broederschapsverbond met een formidabel arsenaal aan koper, riet en slagwerk serveert een wervelende show waar extase en ontroering om voorrang vechten bij een tot uitzinnige hoogtepunten geblazen publiek. Een onwaarschijnlijke samensmelting van de second line en de moshpit; waar gefeest moet worden is Gallowstreet dienstbaar.

Locaties
Zaantheater, Winkellocaties Gedempte Gracht, Westzijde, FluXus Verkadezaal
Early Birds 14,50 zijn nu beperkt verkrijgbaar via Eventix


Kijk voor meer info op:
www.jazzindewinkel.nl
https://www.facebook.com/Jazz-in-de-winkel-703904896487538/
https://www.instagram.com/jazzindewinkel/