24-DEC

JAN AKKERMAN & FRIENDS - BIRTHDAY BASH!

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 19

Deurverkoop

€ 22

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Het staat buiten kijf dat Jan Akkerman nog altijd bij de beste gitaristen van de wereld hoort. Blues, rock of klassiek, hij tovert het allemaal moeiteloos uit de snaren. Op 24 december viert hij zijn birthday bash in Podium de Flux! Ter gelegenheid van zijn verjaardag neemt gitaaricoon Akkerman een aantal vrienden (en dochter!) mee. Redenen genoeg om langs te komen en dit feest mee te vieren!

Deze editie wederom met een aantal collega’s.

Zanger Bert Heerink kennen we o.a. van zijn samenwerking met Akkerman in de legendarische band My Brainbox. Heerink werd in de jaren 80 wereldberoemd met Vandenberg , had mid jaren 90 een uiterst succesvolle nederlandstalige periode en beschikt nog altijd over een uitstekende stem; de perfecte ‘strot’ voor deze band .

Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.

En als speciale gast is ook Jan’s dochter Laurie van de partij,  zij studeert zang aan het conservatorium in Londen. Ze spelen nummers uit Akkerman’s hele muzikale loopbaan: van Brainbox en Focus tot zijn North Sea Jazz Legendary Concerts, aangevuld met nieuw werk.