14-MRT

JW ROY - BUILDING A DREAM - FLUX OP LOCATIE

Locatie

De Wormerveerse Vermaning

Plaats

Zaanweg 57

Voorverkoop

€ 21

Deurverkoop

€ 24

Deur open

21:00 uur

Aanvang

21:30 uur

Na een sabbatical van een jaar is JW Roy begin 2020 terug op de podia voor een korte tour. Niet zomaar podia maar een kleinschalige tour langs speciale gebouwen. Boerderijen, kerken, fabrieken, gebouwen met een historie.

De afgelopen 20 jaar maakte Roy 11 albums in het Engels, Nederlands en Brabants. Hij schreef daarnaast mee aan enkele grote hits van andere artiesten zoals Diggy Dex en Guus Meeuwis, trad op voor de Koning en deed enkele mooie wielerprojecten.

JW Roy verdeelde zijn tijd vaak tussen Nederland en Amerika - met name Austin en Nashville - om ook daar zijn nummers te schrijven met Amerikaanse collega’s. Altijd op zoek naar inspiratie ergens tussen zijn Nederland en zijn geliefde Amerika.

Diezelfde zoektocht bracht hem ertoe om in deze tour enkel te spelen in speciale gebouwen, inspirerende gebouwen, gebouwen die qua sfeer het vermogen hebben om een avond beter te maken en het beste in hem naar boven halen. Gebouwen met een verhaal, een geschiedenis, een karakter. Gebouwen die bij hem passen.