23-NOV

THE ROYAL - SPOIL ENGINE - SIGNS OF ALGORITHM - OFF THE CROSS

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 12,50

Deurverkoop

€ 15

Deur open

19:00 uur

Aanvang

19:30 uur

Op zaterdag 23 november hebben we weer een avond vol scheurende gitaren, brulende vocalen en keihard groovende drums! Maak je borst maar nat...dat wordt moshen!

The Royal
Binnen de Metalcore scence is ‘The Royal’ voor veel mensen geen onbekende naam meer. De band combineert metal, grooves en melodie op een unieke manier die veel mensen aanspreekt. Na hun ontstaan in 2012 bracht de band zelf hun eerste EP, “Origins” (2012) uit en later ook hun eerste fulll-length album “Dreamcatchers” (2014). Hiermee hebben zij o.a de support verzorgt voor niemand minder dan bands als Architects en Breakdown of Sanity. Deze heren werden ook opgepikt door festivals als o.a. Jera On Air en Impericon Festival. In 2017 bracht de band hun album “Seven” uit onder het recordlabel ‘Long Branch Records’. Met vloeiende en goed doordachte teksten en live shows die staan als een huis is The Royal nu niet meer weg te denken uit de scene!

Spoil Engine
Het verhaal van de strotwissel bij het Belgische Spoil Engine is ondertussen algemeen bekend. Wat misschien iets minder geweten is, is dat de komst van zangeres Iris Goessens gepaard ging met een dijk van een EP. De nieuwe wind die de personeelsverandering deed waaien was niets minder dan een orkaan en wie Spoil Engine ondertussen live aan het werk heeft gezien, weet dat we geenszins overdrijven. De gitaren zijn nog snediger, de ritmesectie nog steviger en met een stem die heel veel verschillende dingen aan kan zit de band ook op dat vlak gebeiteld. Eerder werd, aangezien de jongens toch alweer meer dan tien jaar meegaan, gesproken over een wedergeboorte. Als er één ding zeker is, dan is het wel dat Spoil Engine 2.0 klaar is om opnieuw tien jaar keihard te knallen.

Off The Cross
Een vruchtbare voedingsbodem voor talent bevindt zich in Antwerpen en een groep die er momenteel bovenuit steekt, is Off The Cross. Om te beginnen doen de heren alles zelf, zonder de steun van een label. Dat gebeurt op een heel doeltreffende manier, want elke release wordt ondersteund door videoclips waar sommige professionals alleen maar van durven dromen. Hun debuutplaat ‘Divided Kingdom’ was meteen een visitekaartje dat hen toegang verschafte tot rock-‘n-roll land via de grote poort. Er werd zowel in eigen land als ver daar buiten getoerd en dat vertaalde zich daarna in de ontzettend straffe EP ‘ERA’, een meesterwerk waarin hart en ziel is gestopt.

Signs of Algorithm
Deze Belgische Metalcoreband combineert verschillende genres en invloeden en hierdoor hebben ze echt hun eigen stijl. In 2015 heeft de band hun track “New Horizons Yet To Come” gereleased. In 2016 heeft Signs of Algorithm hun debuut album "HARBINGER" gereleased. Inmiddels hebben ze heel wat ervaring opgedaan en wereldwijd opgetreden. Ook waren ze tijdens shows support bij onder andere Carnifex (US), I Wrestled A Bear Once (US), Aborted (BE), Texas In July (US), I The Breather (US) en Heart In Hand (UK).