01-DEC

THE FEMALE METAL VOICES TOUR 2019 | MET O.A. LEAVES EYES, SIRENIA, FOREVER STILL & LOST IN GREY

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 15

Deurverkoop

€ 17,50

Deur open

19:00 uur

Aanvang

19:30 uur

Op 1 december kunnen metalheads hun hart ophalen tijdens de Female Metal Voices tour met o.a. Leaves Eyes, Sirenia, Forever Still, Lost in Grey & Kassogtha!

Leaves'Eyes is een van de meest succesvolle bands in het symfonische metal genre. Op elke plaat maken ze van Noorse sagen, een mythen metal-songs. Historici van de Metal worden ze soms genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, ‘Sign of the Dragonhead’, is hun nieuwe album echt noordelijk georiënteerd. Het is niet voor niets dat Leaves’ Eyes in één adem genoemd wordt met de term Vikingmetal. Songtitels als ‘Across the Sea‘, ‘Jomsborg‘, ‘Riders on the Wind’ en ‘Fires in the North’ laten weinig aan de verbeelding over: dit album ademt Vikingen uit. Deze vijfkoppige formatie is opgericht in 2003 en heeft voorafgaand aan het laatste album al verschillende albums uitgebracht.

Epic Metal grootmeesters Sirenia uit Noorwegen brachten vorig jaar hun 9e plaat uit. Na Dim Days of Dolor zet mastermind Morten Veland met Arcane Astral Aeons niet alleen zijn voorliefde voor alliteratie voort, maar brengt hij ook steeds meer elementen uit de extremere metal-genres naar voren in het oorspronkelijke symphonic gothic-geluid waar Sirenia bekend mee werd. De band heeft inmiddels een half miljoen volgers over de hele wereld op social media, en doet met deze show twee optredens in Nederland, waarvan één in Zaandam!

Het was 2016 toen het grote publiek de Deense band Forever Still echt leerde kennen. Het eerste album Tied Down kwam via Nuclear Blast uit. Een tournee als support van Lacuna Coil volgde. Wie Forever Still moet omschrijven, zal in een wirwar aan invloeden verzeild geraken. De alternatieve metal is duidelijk van invloed, terwijl ook female fronted metalbands als Epica en Delain hun sporen nalaten. Daarbij geldt dat Evanescence en A Perfect Circle soms ook ineens naar voren lijken te komen in de muziek van dit viertal. Dit komt ook doordat Maja Shining, die zelf ook de piano machtig is, zowel een goede, rauwe schreeuw heeft als een indrukwekkende cleane stem.

De theatrale metal band Lost in Grey heeft hun debuut gemaakt in 2017 met hun album 'The Grey Realms. Deze Finse band, rondom frontman Harri Koskela, is niet in een hokje te plaatsen. Melodieuze death metal-basis, vakkundig gemengd met veel verschillende elementen, variërend van symfonische tot volksmuziek.

Af en toe komt er een Zwitsers bandje langs, klaar om te innoveren. Kassogtha is een van die bands! Met destructieve riffs, steamrolling grooves, gecombineerd met een vrouwelijke schreeuwende stem die kan concurreren met elke growler die er is. Met hun nieuwe EP 'The Call' is Kassogtha klaar om moderne melodieuze death-metal over te nemen.