22-NOV

MIND THE MILL - CD PRESENTATIE

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 10 (incl. CD)

Deurverkoop

€ 12,50

Deur open

20:00 uur

Aanvang

20:30 uur

Zaanse muzikanten/songwriters Jerney en Pieter Molenaar (Mind the Mill) brengen op vrijdag 22 november hun debuut album ‘September Flower’ uit. En om dat te vieren staan ze die avond, met volledige band, op het podium van de Flux om de nummers van het album live te spelen en zo het publiek kennis te laten maken met hun muziek.

Trippy gitaarriffs, licht jazzy klanken en bitterzoete vocalen; Mind the Mill maakt filmische trip-hop met een sterke jaren 60 invloed. Geïnspireerd door films, documentaires, en oude verhalen schrijven ze nummers met een soundtrack-achtige klank waarbij akoestische instrumenten gecombineerd worden met digitale sounds en samples.

De samenwerking tussen de twee muzikanten begon zo’n drie jaar geleden. Geheel toevallig hoorde Pieter, fietsend door het Koogerpark, de stem van Jerney die daar aan het optreden was. Na te luisteren en rond te vragen, bleek niet alleen haar stem erg geschikt voor een aantal nummers die hij op de plank had liggen, maar bleken ze ook dezelfde achternaam te hebben zelfs familie te zijn.

Tijdens de eerste schrijfsessie werkten ze aan het nummer ‘Comfort Zone’, een idee van Pieter. Er was een muzikale en een persoonlijke klik en nadat de demo van dat nummer direct in de Indie XL charts terecht kwam was het voor beide duidelijk dat de samenwerking een goed idee was.

Eind 2017 begonnen ze met opnemen in studio Amercain in Amsterdam. In producer Thomas Olivier vonden ze de ideale derde partij om de sound te vatten die ze in gedachten hadden. ‘September Flower’ heeft zich ontwikkeld tot een verzameling van filmische nummers waarbij Jerney’s heldere stem in contrast staat met de melancholische arrangementen van Pieter

Het album zal vanaf 22 november te beluisteren zijn via de streaming diensten. Maar veel leuker is het natuurlijk om de nummers live te horen! Iedereen is deze avond welkom om te komen luisteren en te toasten op de release.

Naast de nummers van het album komen er ook covers voorbij van o.a. Dusty Springfield en Nancy Sinatra . Bovendien komt Linda Willemszoon met haar Wonderland lichtshow om voor een mooie jaren 60 sfeer te zorgen.

En… uiteraard krijg je het album na afloop mee naar huis.