28-FEB

PERMISSION TO LAND, IRON MADE IT & WASTED GENERATION | ZAANSE METAL

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 5

Deurverkoop

€ 7,50

Deur open

20:00 uur

Aanvang

20:30 uur

Opgezet als 'The Darkness' tribute in 2011, is het repertoire van Permission to Land (vernoemd naar het eerste album van The Darkness) inmiddels uitgebreid met '80s glammetal-, hardrock- en hairmetal-covers. Hou jij van jaren 80 glammetal zoals Bon Jovi? Of van de scheurende gitaren van slash van Guns N Roses? Of misschien de stampende hardrock van ACDC? Permission To Land brengt jou een avond helemaal in de stijl van de jaren 80: Kostuums, Pruiken, Wervelende stemmen, Scheurende (lucht)gitaren en fantastische meezingers!

Rockcoverband “Wasted Generation” (2005). Enkele popschool activiteiten bij Fluxus/De Kade hebben aan de wieg gestaan van de band “Wasted Generation. Zanger Peter Biersteker en gitarist Eric Holst hebben rond 1996 al samen gespeeld in "Impossible Bypass". Na wat omzwervingen zijn de oud bandmaatjes in 2005 weer samengekomen en met gitarist Peter Owen, bassist Ray Hackmann en drummer Onno Kok is de band compleet. "Wasted Generation" speelt wat stevigere pop en rocksongs waarbij ook wel eens een nummer naar eigen idee "verbouwd" wordt. Met een divers repertoire kan een avondvullend optreden verzorgd worden. Binnen de Zaanstreek, soms ook daarbuiten, wordt met regelmaat bij café's, festivals en op feestjes opgetreden. Op Koningsdag speelt de band vaak op een podium in de Zaanstreek. “Wasted Generation” hoopt jullie spoedig bij een "gig" te mogen ontmoeten. Let's Get You Wasted!

Diep geworteld in de Zaanstreek is Iron Made It voortgekomen uit een grote liefde voor scheurende gitaren en hemelsplijtende vocals. Jarenlange ervaring in het bandcircuit bracht in 2014 Jelle Poel (vocals), Jan Jaap Doeven (gitaar), Edwin Kuijper (gitaar), Hans van der Velde (basgitaar) en Frank Feenstra (drums) bij elkaar. Na een korte periode van repeteren konden ze de bühne op en was de rest geschiedenis. Ze spelen alle klassiekers en ook nieuw werk, met evenveel shreddende gitaarsolo’s, spandex en vlammen op het podium als je van het Engelse origineel zou verwachten!