03-APR

GEANNULEERD | AAFKE ROMEIJN & MEETSYSTEEM

Locatie

Podium de Flux

Plaats

Hemkade 48

Voorverkoop

€ 10

Deurverkoop

€ 13

Deur open

20:30 uur

Aanvang

21:00 uur

Wegens persoonlijke omstandigheden heeft Aafke Romeijn haar tour moeten annuleren. Hierdoor vervalt ook haar show op vrijdag 3 april. Voor Meetsysteem zijn wij nog opzoek naar een nieuw datum. Kaartkopers zijn via mail op de hoogte gebracht.


In 2019 tourde Aafke Romeijn met M, een gelaagd electropopalbum dat ze maakte als soundtrack bij haar sciencefictionroman Concept M, en waarvan single Ameland (met Spinvis) veelvuldig op de radio te horen was. In 2020 verschijnt Romeijns eerste poëziebundel, Leegstand, met gedichten over depressie en failliete winkelketens. Samen met de bundel brengt Romeijn een aantal nieuwe nummers uit, waarin ze haar depressies verkent alsof het leegstaande winkelpanden zijn, en Godzilla ondertussen Tokyo verplettert onder zijn reusachtige poten.

“Zorgelijke en rondborstige electropop in indrukwekkende muzikale uitvoering.” (****) NRC over Romeijns liveshow

“Met deze plaat kunt u overal naartoe… van stuiterende Kraftwerk-techno tot strijkerrijke liedjes voor het slapengaan.” (****) De Morgen over M

Dé nieuwe sensatie van eigen bodem: Meetsysteem. Achter het project gaat de Amsterdammer Ricky Cherim schuil, die maart dit jaar plotseling online kwam met zijn Meetsysteem. In juni kwam debuutalbum Geen Signaal uit, een gouden ticket die de poorten naar Lowlands voor hem opende. Het debuutalbum zit vol Nederlandstalige elektronische synth-popsongs en kan zich al meten aan het niveau van taalkunstenaars als Eefje de Visser, Spinvis en Roosbeef. Introverte jazzinvloeden gecombineerd met poëtische teksten die zowel treurnis als troost aanwakkeren.